Асіф Алієв

Російські вибори в Україні або як українців змушують голосувати на окупованих територіях

mainnews-id
Громадян України на тимчасово окупованих територіях змушують брати участь у виборах за законами іншої, агресивної до них держави

Проведення виборів президента рф на окупованих територіях України - незаконне та характеризується численними порушеннями прав людини.

Попри те, що жодні з попередніх псевдовиборів так і не були визнані, рф вперто продовжує створювати ілюзію демократичного процесу на окупованих територіях.

Псевдовибори під егідою кремля наочно демонструють практику терору, яку застосовує російська влада щодо цивільного населення України.

Громадян України на тимчасово окупованих територіях змушують брати участь у виборах за законами іншої, агресивної до них держави. Окупаційна влада здійснює це, погрожуючи обмеженням базових послуг – у сфері освіти, медицини, у виплаті соціальної допомоги, пенсій, матеріальної допомоги тощо.

Відбувається і примусова «паспортизація». Дітей та підлітків позбавляють можливості здобувати шкільну та позашкільну освіту без російського паспорта.

Таким чином, своїми діями росія порушує основні права людини під час виборів на окупованих територіях.

Для легітимізації результатів псевдовиборів використовується вже випробуваний ресурс іноземних спостерігачів та журналістів. Після всіх нелюдських злочинів російських військ в Україні все ще знаходяться люди, які дружньо налаштовані до росії і готові їхати на окуповані території виконувати функції «спостерігача» на виборах, розповідаючи на пресконференціях про «унікальну можливість» демократичного волевиявлення на російських «local»-виборах.

Очевидно, що поведінка таких людей зумовлена покликом не серця, а гаманця, однак у загальній картині вони створюють негативне реноме своєї нації. Дії таких «спостерігачів» та «журналістів» мають отримати оцінку як від політикуму їхніх країн, так і від професійних журналістських спільнот, адже демократичний вибір людини завжди ґрунтується на принципі свободи та дотримання прав.

Вибори на тимчасово окупованих територіях України показують справжнє ставлення російської влади до мешканців окупованих територій: нехтування основоположними правами та свободами людини, а також зневага до демократичних принципів суспільства.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин