Микола Шевчук

Румунія, Болгарія і Туреччина визначили зону розмінування західної частини Чорного моря

mainnews-id
Ініціатива реалізується під егідою НАТО

Тристороння група з розмінування у складі Румунії, Болгарії та Туреччини визначила зону для проведення конкретних робіт у західній частині Чорного моря.

Про це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Туреччині Василь Боднар на брифінгу «Українсько-турецькі відносини: співпраця, допомога, поточні та подальші ініціативи», цитує Укрінформ.

“Зараз формуються плани з проведення конкретних розмінувальних робіт. Минулого тижня зі Стамбула вийшло п'ять кораблів, по одному кораблю з боку Болгарії і Румунії. Це якраз мінні тральщики і також три турецькі кораблі, які починають підготовку до проведення розмінування. Зона була чітко визначена на картах і стосується здебільшого міжнародних вод в західній частині Чорного моря”, - зазначив він.

Боднар підкреслив, що також стоїть питання про розширення учасників, які можуть взяти участь у розмінуванні. Дипломат висловив упевненість в тому, що рано чи пізно Україна теж приєднається до розмінування.

Він підкреслив, що ця ініціатива реалізується під егідою НАТО як елемент регіональної відповідальності трьох країн-членів НАТО і концентрується саме на тому, щоб створити безпечніші умови функціонування коридору, яким користуються кораблі для вивезення українського збіжжя, а також для консолідації міжнародних зусиль з розмінування Чорного моря.

Фото ілюстративне

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин