Асіф Алієв

«Щонайменше 40 українських політв’язнів є важкохворими», — Ельвін Кадиров

mainnews-id
Політв’язням не надають медичної допомоги та позбавляють права на людське ставлення

В окупованому Криму перебуває 219 незаконно засуджених громадян України. З них 133 людини — це представники корінного народу України — кримські татари.

 Як передає QIRIM.Newsпро це сьогодні на панельної дискусії «Крим і Формула миру: гуманітарний аспект», що відбувся в межах Четвертого саміту Кримської платформи, заявив представник Уповноваженого з прав жителів АР Крим та міста Севастополя Ельвін Кадиров.

 Він зазначив: щонайменше 40 політв’язнів є важкохворими. Вони потребують термінової медичної допомоги.

 «Ці люди рахують не термін свого незаконного ув’язнення, а термін свого життя. Політв’язням не надають медичної допомоги, позбавляють права на гідність та людське ставлення», — наголосив він.

 Кадиров нагадав присутнім про стан здоров’я Тофіка Абдульгазієва, який в російській в’язниці схуд на 40 кг.

 «Незалежна медична комісія дійшла висновку, що він вмирає, що його хвороба несумісна з життям», — заявив представник Уповноваженого з прав жителів АРК та додав, що серед 40 важкохворих політв’язнів є Амет Сулейманов та Ірина Данилович.

  Говорячи про повернення українців з російського полону, Кадиров заявив, що з початку російської агресії Україна повернула 3405 полонених, серед яких 161 цивільна людина.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин