Асіф Алієв

Спікер Стефанчук під час візиту до Туреччини вручив низку державних нагород

mainnews-id
Подія відбулася у посольстві України в Турецькій Республіці

У межах офіційного візиту до Турецької Республіки Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук спільно з послом України Василем Боднарем та керівником Апарату Верховної Ради України Вячеславом Штучним провів церемонію вручення державних нагород та відзнак Верховної Ради України громадянам України та Туреччини, а також представникам громадських організацій.

 Як передає турецьке бюро інформаційного агентства "Кримські новини", подія відбулася у посольстві України в Турецькій Республіці.

фото: QIRIM.News

 Орден Ярослава Мудрого 5-го ступеня отримав голова компанії «ERSA Construction» Бюлент Сарихан Сарайли, Хрест Івана Мазепи — доктор Бількентського університету Хакан Киримли, медаль «За працю і звитягу» — голова Генерального центру товариств кримськотатарської діаспори Мюкремін Шахін, активістка Алія Усеїнова та Тетяна Фетсан.

шахін.jpg

 Грамоти-подяки від Верховної Ради України отримали голова Стамбульської філії товариства культури та взаємодопомоги кримських татар Джеляль Ічтен, голова TURKSİD (Міжнародної бізнес-асоціації кримськотатарських підприємців Туреччини, України та Румунії) Ертан Баштуран, представниця товариства культури та взаємодопомоги кримських татар Шебнем Сюзен, радник посла України в Туреччині Олексій Чернишев, головний офіс товариства культури та взаємодопомоги кримських татар, товариство  спорту та взаємодопомоги кримських татар, а також ГО «Кримська родина».

фото: QIRIM.News

 Подяку від спікера ВРУ за зміцнення відносин між Україною й Туреччиною отримали  перший секретар посольства України в Туреччині Тимур Лях та дипломатичний працівник посольства Юрій Обеда.

 Голова Верховної Ради зазначив, що кожен, хто отримав нагороду, здійснив чималий внесок у розбудову та зміцнення взаємин між нашими державами.

 «Особливо важливим є те, що ваша діяльність відбувається у важкі часи збройної агресії рф проти України. Справжні друзі завжди стоять поруч в дні радості й у години важких випробувань», — наголосив спікер українського парламенту.

Спікер Стефанчук підкреслив, що Україна високо цінує, те що кримськотатарська діаспора та українські громади в Туреччині є справжнім містком дружби між двома країнами та займають принципову позицію засудження російської агресії, активно підтримуючи Україну.

 «Розраховуємо, що кожен з вас продовжить свою благородну та самовіддану діяльність, спрямовану на відстоювання принців справедливості, зміцнення відносин між Україною та Туреччиною», — заявив він.

Нагадаємо, спікер парламенту під час візиту до Анкари наголосив, що кожен представник кримськотатарського та українського народів буде повернутий додому.

Раніше повідомлялося, що Стефанчук розпочав свій офіційний візит до Туреччини.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин