Микола Шевчук

П’ятьом кримським бойовикам загрожує 15 років позбавлення волі за сприяння анексії півострова

mainnews-id
Обвинувачені у співпраці з ворогом здійснили низку дій, спрямованих на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості України

Прокуратура Автономної республіки Крим та міста Севастополя (АРК) повідомила про підозри п’ятьом учасникам незаконних збройних формувань (НЗФ), що діяли на півострові під час активної фази його окупації.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Встановлено, що у 2014 році вони добровільно доєднались до лав НЗФ, зокрема, обійняли посади:

командирів 8 та 9 роти НЗФ «самооборона Криму», де ще один з підозрюваних – рядовий боєць;

керівника громадського руху «автоканал Севастополь» у складі НЗФ «самооборона Севастополя»;

похідного отамана «союзу козаків Феодосійського регіону».

Зазначається, що учасники НЗФ у співпраці з ворогом здійснили низку вчинків, спрямованих на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості України. Вони були залучені до блокування адміністративних будівель на території півострова, патрулювання вулиць, здійснення незаконних перевірок документів та обшуків транспортних засобів.

Крім того, «самооборонівці» охороняли «громадський порядок» під час проведення незаконного референдуму в Криму у 2014 році.

За заслуги перед окупантами підозрювані були нагороджені медалями «за захист Криму», один з них – медаллю «за звільнення Криму та Севастополя 16 березня 2014 року», інший отримав відзнаку «за повернення Криму».

Їхні дії кваліфіковані як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України); участь у складі не передбачених законом збройних формувань (ч. 4 ст. 260 КК України); посягання на територіальну цілісність і недоторканість України (ч. 2 ст. 110 КК України).

Підозрюваним загрожує до 15 років позбавлення волі.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин