Микола Шевчук

Суддю-колаборантку з Джанкоя засудили до 12 років позбавлення волі

mainnews-id
За даними журналістів, засуджена – Старова Наталія Анатоліївна

Деснянський районний суд Києва засудив до 12 років позбавлення волі колишню суддю Джанкойського міськрайонного суду Автономної Республіки Крим (АРК), яка після початку окупації Криму росією, перейшла на службу до незаконно створеного окупантами судового органу.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань (ЦЖР).

За даними журналістів, засуджена – Старова Наталія Анатоліївна, яка займала посаду судді в Джанкойському міськрайонному суді Криму з 13 травня 2009 року, але навесні 2014 року зрадила присязі.

Указом президента російської федерації №786 від 19 грудня 2014 року вона була призначена на посаду заступниці голови незаконно утвореного «Джанкойского районного суду».

Суд кваліфікував дії колишньої української судді Наталії Старової за частиною 1 статті 111 Кримінального кодексу України, як умисне діяння, вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України, що полягало в наданні іноземній державі та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України. Суд призначив їй покарання у виді 12 (дванадцяти) років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їй майна.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин