Ліна Тимошина

Ташева обговорила з латвійською делегацією підготовку до парламентського саміту Кримської платформи

mainnews-id
Латвійська сторона порушила питання про культурні та безпекові заходи у межах організації парламентського саміту

Постійна Представниця Президента в АР Крим Таміла Ташева та керівниця служби забезпечення діяльності Кримської платформи Марія Томак обговорили з латвійською делегацією у Києві підготовку парламентського саміту Кримської платформи, який проходитиме у Ризі в жовтні 2024 року.

Про це повідомляє Представництво Президента в Автономній Республіці Крим на сторінці у Facebook.

Ташева і Томак зустрілися з делегацією радників голови парламенту Латвії та представниками Посольства Латвійської Республіки в Україні - Надзвичайним і Повноважним Послом Латвії в Україні Ілгварсом Клавою, радником із закордонних справ спікера парламенту Юрісом Пєкалісом, радником спікера парламенту з питань стратегічного менеджменту Едгарсом Пудзісом та заступницею голови місії Посольства Латвії в Україні Мадарою Сілінею.

Таміла Ташева розповіла гостям про діяльність Офісу Кримської платформи, а також зосередила увагу на необхідності залучення до участі в програмі саміту представників неурядових організацій і безпосередньо постраждалих від російської агресії.

На зустрічі йшлося також про важливість вивчення і врахування латвійського досвіду когнітивної деокупації і подолання наслідків російської колонізації в рамках майбутньої реінтеграції Криму.

"Латвійська сторона порушила питання про культурні та безпекові заходи у межах організації парламентського саміту. Сторони домовилися продовжувати співпрацю для ефективної підготовки змістовної програми на жовтень", — зазначили у представництві.

Нагадаємо, у 2023 році парламентський саміт Кримської платформи відбувся у столиці Чехії Празі. На ньому зібралися представники 70 парламентів та парламентських організацій країн світу.

Фото: Facebook/Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин