Асіф Алієв

Туреччина продовжить непохитну підтримку України

mainnews-id
Про це йдеться у посланні міністра закордонних справ Турецької Республіки Хакана Фідана.

Турецька делегація у складі 8 депутатів на чолі з ексміністром енергетики та природних ресурсів Туреччини Фатіхом Дьонмезом відвідала Київ для участі в 62-му засіданні Генеральної асамблеї Парламентської асамблеї Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС).

Як повідомляє QIRIM.News, на відкритті Генеральної Асамблеї голова турецької делегації Фатіх Дьонмез зачитав послання міністра закордонних справ Турецької Республіки Хакана Фідана.

У зверненні, надісланому міністром закордонних справ Фіданом, зазначається, що Туреччина продовжить непохитну підтримку України та продовжить докладати всіх дипломатичних зусиль для досягнення сталого миру, заснованого на незалежності, суверенітеті та територіальній цілісності України, включаючи Крим. Також зазначалося, що відбулося відродження Чорноморської ініціативи, яка має стратегічне значення з точки зору продовольчої безпеки.

Глава турецької делегації ПАЧЕС Донмез заявив, що Туреччина сповнена рішучості продовжувати свої зусилля для запобігання ескалації напруженості в Чорному морі, усвідомлюючи свою регіональну роль».

Він також зауважив, що спільна робота парламентарів різних країн важлива не лише для енергетики й продовольчої безпеки, але й для захисту довкілля. І досягнення миру має поєднуватися із забезпеченням екологічної безпеки. Також, наголосив він, необхідно стежити за дотриманням прав людини, адже особливо страждають незахищені категорії населення, зокрема, діти.

турецька делегація.jpg

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин