Асіф Алієв

Турецькі депутати засудили репресії рф проти кримських татар

mainnews-id
Їхні заяви пролунали під час зустрічі з українською делегацією

Депутати турецького парламенту, члени турецько-української депутатської групи дружби Тургул Тюркеш, Лютфю Тюрккан, Утку Чакирозер та Алі Озтунч засудили репресії рф проти кримських татар.

Про це вони заявили під час зустрічі в Анкарі з делегацією з України до складу якої увійшли посол України в Туреччині Василь Боднар, перший заступник перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял, уповноважений з прав жителів АРК Крим та міста Севастополя Ельвін Кадиров та інші, передає турецька служба QIRIM.News.

celal-3-1728558027-517-x750.jpeg

Депутат Алі Озтунч заявив, що виступає проти ув'язнення людей через їхні політичні погляди та засудив такі політику рф щодо українців та кримських татар.

Його колега Лютфю Тюрккан зазначив, що політв’язні не мають нічого спільного з тероризмом, та додав, що визначення терору та тероризму у світі має змінитися. Він наголосив, що батьківщиною кримських татар є не тільки Крим, але й Туреччина.

Депутат Утку Чакирозер зауважив, що питання звільнення бранців кремля буде обговорюватися на міжпарламентському спільному комітеті НАТО в рамках Парламентської асамблеї членів Альянсу.

Голова депутатської групи дружби Тургул Тюркеш зазначив, що братиме участь у третьому парламентському саміту «Кримська платформа», де внесене у порядок денний питання звільнення українських політв'язнів.

Зі свого боку посол України в Туреччині Василь Боднар висловив вдячність Анкарі за уважне спостереження за проблемою політв’язнів в Україні та Криму та за підтримку роботи.

Перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял розповів про те, що наразі кількість українських бранців кремля складає 220 людей, серед яких 136 кримські татари.

Він нагадав, що політв'язні виступали проти російської окупації та несправедливості та зазначив, що рф чинить тиск на мусульман. Він також подякував Турецькій республіці та президенту Реджепу Тайіпу Ердогану за їхню підтримку.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин
news-pic

На Парламентський саміт Кримської платформи у Ригу приїдуть делегації близько 40 країн

news-pic

«Конкуренція за пальне»: тиждень після атаки нафтобази у Феодосії

news-pic

«Звільнення Аппаза повинно відбутися у найближчому майбутньому», — матір наймолодшого бранця кремля

news-pic

«До блюзнірських вироків та заслань суспільство в Криму намагаються привчити, як до звичної рутини», -Лутфіє Зудієва

news-pic

QIRIM на межі знищення. Як легендарну газету переслідують окупанти

news-pic

Джелял закликав міжнародні організації посилити тиск на росію

news-pic

Джамала витратить майже пів мільйона гривень на ноти «Qirim» для навчання музикантів

news-pic

Загарбники в Севастополі засудили місцевого мешканця до понад 20 років позбавлення волі за «зраду»