Асіф Алієв

Турецький омбудсман звернеться до ООН через ситуацію з українськими полоненими в рф

mainnews-id
Шереф Малкоч не може добитися зустріч з військовополоненими через позицію рф

Головний омбудсмен Туреччини Шереф Малкоч зустрівся з родичами українських військовополонених. Близькі бранців зараз перебувають у Туреччині.

Про це передає QIRIM.News.

adsiz-tasarim-8-1721675721-435-x750.png

Малкоч проінформував про свій візит в Україну 25-28 березня 2024 року та зазначив, що після цього планував виїхати до рф, аби відвідати українських військовополонених у росіії.

"З цієї причини ми провели онлайн-зустріч з російською омбудсменкою Тетяною Москальковою і написали лист, але результату так і не отримали.

У зв’язку з цим я написав лист до посольства росії в Анкарі 5 липня 2024 року. У листі я згадав про свій візит в Україну, про відвідини російських військовополонених в Україні. І також я їм сказав, що хочу відвідати українських військовополонених у росії", - заявив він та додав, що досі чекає відповіді.

Турецький омбудсман зазначив, що повідомив про цю проблему міністра закордонних справ Туреччини Хакана Фідана та попросив підтримку в цьому питанні.

adsiz-tasarim-9-1721675741-19-x750.png

Малкоч заявив, що ще певний час чекатиме відповіді від росії, а якщо не отримає, то звернеться до Генерального секретаря Організації Об’єднаних Націй (ООН).

Родичі українських військовополонених подякували головному омбудсмену Туреччини Шерефу Малкочу за надану можливість для зустрічі та допомогу Туреччини у звільненні військовополонених.

Дружина українського військовополоненого Лариса Салаєва заявила, що росія не дотримується жодних міжнародних конвенцій, особливо Женевської конвенції, не дозволяє українським військовополоненим спілкуватися з родичами, а їхні родини не можуть отримати відомості про стан військовополонених та про умови утримання.

«Зараз ми повинні зробити все можливе. Ми повинні використовувати кожен шанс. Тому, що під час останнього обміну тілами військових росія повернула Україні трупи зі слідами тортур. Фактично, у деяких повернутих тіл відсутні внутрішні органи», — сказала вона.

Наприкінці зустрічі родичі українських військовополонених передали головному омбудсмену Туреччини оновлений список захисників Маріуполя, які перебувають у російському полоні.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин
news-pic

«Завдяки спільній відвазі ми здійснили дуже важливі операції в Криму», - Зеленський на «Рамштайні»

news-pic

У Києві відбувся завершальний концерт Всеукраїнського благодійного туру «Симфонія Криму. Повернення»

news-pic

У «Дію» додали нові військові облігації з назвами міст на українському узбережжі

news-pic

«Чергова акція залякування», - юристка Коротких про вручення кримськотатарським активістам «попереджень»

news-pic

Окупаційний суд Криму не задовольнив скаргу щодо неодноразового видворення в ШІЗО політв'язня Кантимирова

news-pic

Силовики в окупованому Криму вручають кримськотатарським активістам «попередження» перед незаконними виборами, – Чубаров

news-pic

«Видимість поступок»: 57 років указу, що закріпив заборону кримським татарам повертатися на батьківщину після депортації

news-pic

Рада схвалила Постанову про непохитність державної політики України щодо Криму: що це означає