Ліна Тимошина

У бухтах окупованого Криму у березні – квітні загинуло декілька сотень дельфінів, - Русєв

mainnews-id
Головний фактор - активність ворожих субмарин і надводних човнів

За останні два місяці у бухтах окупованого Криму загинуло декілька сотень дельфінів.

Про це повідомив доктор біологічних наук, начальник науково-дослідного відділу національного природного парку "Тузлівські лимани" Іван Русєв на сторінці у Facebook.

«Прикро, що знову, у березні, а зараз і у квітні 2024 року, вже загинуло декілька сотень дельфінів тільки у бухтах Севастополя та інших берегів окупованого рашистами Криму. Серед виявлених є і контужені тварини з симптомами ураження сонарами. Причому, багато серед загиблих, дельфіни - виду білобочка», - написав Русєв.

За його словами, у берегів Болгарії також викинуло азовок і афалін, загиблих від війни в окупованих росіянами водах Чорного моря, яких течія прибила до берегів Болгарії.

«І це є підтвердженням того факту, що активність ворожих субмарин і надводних човнів у тій частині Чорного моря біля Криму, Новоросійська - є головним фактором продовження загибелі рідкісних чорноморських китоподібних», - заявив доктор біологічних наук.

Він наголосив, що за оцінками експертів, з урахуванням факту, що море, або океан викидають тільки 5% загиблих тіл, реальна кількість загиблих з початку 2024 року оцінюється нами вже в декілька тисяч тварин.

Ілюстративне фото: Facebook/Центр реабилитации дельфинов «Безмятежное Море» / Serene Sea

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин