Микола Шевчук

Україна не забула і не забуває про полонених, - Зеленський

mainnews-id
У Києві проходить четвертий саміт Кримської платформи

Україна не забула і не забуває про полонених у російському полоні. Що, зокрема, відображено у звільненні з полону заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла.

Про це зазначив Президент України Володимир Зеленський під час саміту Кримської платформи, повідомляє кореспондент QIRIM.News.

«Україна не забуває про полонених і не забула про Нарімана Джеляла. Ми звільнили його, повернули додому, повернули в Україну, повернули свободу. І це не просто про одну людину. Це про нашу фундаментальну політику. Політику нашої держави, політику щодо Криму. Політику щодо всієї нашої тимчасово окупованої території та щодо всіх наших громадян України, яких росія позбавила свободи. Ми нічого й нікого не залишимо в неволі», - зазначив він.

Окремо Зеленський акцентував увагу на тому, що коли Україна працює зі світом, то в першу чергу про долі громадян.

«І ми повинні це робити постійно: нагадувати світові, нагадувати близьким, рідним наших полонених, що ми знаємо, пам’ятаємо й боремося за них. Пам’ятаємо про Сервера Мустафаєва, Леніє Умерову, Амета Сулейманова, Тофіка Абдулгазієва, Владислава Єсипенка, усіх інших кримських вʼязнів – в’язнів росії», - сказав президент і окремо спинився на репресіях проти кримських татар.

Також він закликав мусульманські спільноти, зокрема, Туреччини і Азербайджану, допомогти протистояти репресіям окупантів проти кримських татар.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин