Ліна Тимошина

«Україна розраховує на участь Президента Туреччини Ердогана у Глобальному саміті миру», - Стефанчук у Туреччині

mainnews-id
Голова ВРУ зустрівся з Головою Великих Національних Зборів Туреччини Нуманом Куртулмушем

Запорукою стратегічного партнерства між Україною і Туреччиною є постійний діалог між Президентами Володимиром Зеленським і Реджепом Таїпом Ердоганом, взаємодія між парламентами, а також активна співпраця між міністрами закордонних справ та оборони України й Туреччини.

Про це заявив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук на сторінці у Facebook.

Він розпочав офіційний візит до Анкари, де запланована низка двосторонніх зустрічей. Мета — поглиблення стратегічної співпраці між Україною та Туреччиною й розширення міжпарламентського співробітництва.

Стефанчук і Куртулмуш.jpg

На цьому спікер українського парламенту наголосив під час першої зустрічі — з Головою Великих Національних Зборів Туреччини Нуманом Куртулмушем.

Стефанчук зазначив, що Туреччина, яка з перших днів повномасштабного вторгнення росії підтримує суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України, докладає значних зусиль для досягнення сталого й справедливого миру.

«Саме тому важлива реалізація Формули миру Президента України Володимира Зеленського. Україна розраховує на участь Президента Туреччини пана Ердогана у Глобальному саміті миру», - повідомив спікер.

Також вони обговорили з Нуманом Куртулмушем напрями посилення взаємодії між парламентами. Йдеться про роботу Групи дружби та прискорення започаткування контактів на рівні парламентських комітетів, зокрема, із закордонних справ, а також безпеки та оборони.

Стефанчук Куртулмуш 2.jpg

«Акцентував, що дуже ціную участь Туреччини у заснуванні та діяльності Міжнародної Кримської платформи. Запросив Нумана Куртулмуша відвідати Київ. І я розраховую на особисту участь колеги у Третьому Парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи», — написав Стефанчук.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук розпочав свій офіційний візит до Туреччини. Він прибув до Анкари 13 травня, візит триватиме до 15 травня.

Фото: Facebook /Ruslan Stefanchuk

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин