Асіф Алієв

Україна зобов'язана визнати незалежність народів рф

mainnews-id
РФ змогла загасити осередки опору, але сепаратистські тенденції в росії не зійшли нанівець

Україна просто зобов'язана визнати незалежність великої кількості народів, які намагаються вийти зі складу рф.

 Про це сьогодні, 26 вересня, заявив президент Всеукраїнського конгресу народів Дагестану Ахмад Ахмедов під час конференції "Визнання Україною Дагестану окупованою територією. Формування комітету “З визволення Дагестану з-під окупації Росії", яка відбулася у Києві, передає QIRIM.News.

 За його словами, в інтересах України допомогти поневоленим народам рф.

 «Україна має допомогти створити політичні представництва (цих народів - прим.ред), створити корпуси, підрозділи у складі ЗСУ і в тилу супротивника для ведення боротьби (за незалежність - прим.ред)», — сказав він.

 За його словами, якщо рф змогла загасити осередки опору, це не означає, що сепаратистські тенденції зійшли нанівець.

 Говорячи про Дагестан, Ахмедов зазначив, що в цієї північнокавказької республіки спостерігається вседозволеність силових структур, яка виражається у вбивствах цивільних осіб без суду та слідства. В країні також квітне корупція, а економіка зруйнована.

 «В Дагестані систематичні викрадення людей породжують атмосферу страху та гнітючої несвободи. Дагестанці живуть з періодичним відключенням світла, води, відсутністю в містах елементарних умов життя тощо.

 Все це наштовхує на думку, що Дагестан навмисно заганяють у депресивний стан», — зауважив він.

 За словами Ахмедова, корупція та відсутність перспектив спонукають молодь йти на війну з Україною. Проте більша частина дагестанців усвідомлює злочинний характер цієї війни. Про це  свідчать акції протесту, які відбулися в Дагестані у 2022 році.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин