Ліна Тимошина

Умєров закликав українців за кордоном вступати в Український легіон добровольців

mainnews-id
Українські добровольці отримають найсучаснішу підготовку від союзників з Польщі, Литви та інших країн ЄС.

Міністр оборони Рустем Умєров закликав українців за кордоном вступати в Український легіон - спеціальний добровольчий підрозділ, який буде тренуватися на території Польщі для захисту України. Його створення з одним із ключових положень Угоди про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Польщею, підписаної президентом України Володимиром Зеленським і головою Ради міністрів Польщі Дональдом Туском.

Про це повідомив Рустем Умєров на сторінці у Facebook.

Він зазначив, що це важливо для підвищення бойової готовності: українські добровольці отримають найсучаснішу підготовку від союзників з Польщі, Литви та інших країн ЄС.

Також це означатиме міжнародну підтримку та оснащення, адже легіон буде оснащений найкращим обладнанням від наших міжнародних партнерів, що підвищить його ефективність на полі бою.

До того ж, це можливість для громадян України в Європі: українці, які перебувають у Польщі та інших країнах ЄС, зможуть добровільно приєднатися до оборони України, підписавши контракт із ЗСУ.

«Ця ініціатива демонструє непохитну підтримку і солідарність з боку наших європейських партнерів, а також готовність стояти пліч-о-пліч з Україною. Ми закликаємо всіх українців, які перебувають у Європі, приєднатися до Українського легіону. Ваш внесок є неоціненним у нашій боротьбі за свободу та незалежність. Кожен ваш крок наближає нас до перемоги!», - наголосив Умєров.

Фото: Facebook/Рустем Умєров/Rustem Umerov

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин