Асіф Алієв

Вберегти фронт: як кримськотатарські волонтери збирають та відправляють FPV-дрони на передову (Відео)

mainnews-id
Процес виробництва дронів не можна зупиняти до завершення війни перемогою України

4 червня Президент України Володимир Зеленський заявив, що FPV-дрони вберегли фронт, поки Україна очікувала на допомогу від західних партнерів.

«Наші далекобійні дрони довели, що Україна здатна обмежувати внутрішню силу держави-терориста. Маємо це продовжувати», — повідомив президент.

Продовжують цю справу в Одесі, де з’явилась ініціатива “Дрон вихідного дня”. Координатором волонтерського проєкту став кримський татарин Февзі Мамутов, депутат Одеської облради.

За його словами, за майже 4 місяці ініціативи виготовлено щонайменше 40 дронів.

«Наразі команда працює над наступною партією, що складає 50 одиниць, і налаштована нарощувати кількість та темпи виробництва», — розповів Февзі Мамутов у інтерв'ю QIRIM.Media.

Він переконаний, що процес виробництва дронів не можна зупиняти до закінчення війни перемогою України.

Головний інженер волонтерського проєкту “Дрон вихідного дня” Ілля Андреєв каже, що почав займатись цією справою приблизно пів року тому.

«Спочатку це було бажання просто допомогти мобілізованому другу, він служив сапером, але його підрозділ займався також FPV-дронами», — говорить одесит.

Суть ініціативи — розробляти дрони та долучати молодь до роботи, може навіть мотивувати людей робити це у себе в офісі або вдома. І таким чином, брати участь у цій війні.

Допомагає ЗСУ дронами і потужна волонтерська ініціатива “Кримський фронт”. З моменту її заснування у вересні минулого року, волонтери передали захисникам понад 200 FPV-дронів, майже 200 автівок: джипів, пікапів, “швидких”. А також близько 50 човнів.

Співкоординатор ініціативи «Кримський фронт» Фелікс Караєв наголошує, що для захисту України потрібно дуже багато безпілотників.

«Передусім на даний час це FPV-дрони, це мавіки — розвідувальні дрони, також багато запитів на човни та автівки. Їх потрібно дуже багато. Це не розвідувальні, це активний розхідний матеріал», — зазначив він.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин