Микола Шевчук

Стало відомо, скільки учнів в українських школах вивчають кримськотатарську мову

mainnews-id
У Генічеській міській територіальній громаді з 1 вересня 2022 року відновлено роботу за дистанційною формою одного закладу загальної середньої освіти, де учні вивчають кримськотатарську мову

У Новоолексіївському ліцеї № 1 учні з 1-го по 11-й класи можуть вивчати кримськотатарську мову і літературу за дистанційною та сімейною формою навчання.

Про це йдеться у відповіді на запит Qirim.news до Генічеської міської військової адміністрації стосовно навчання дітей кримськотатарської мови у місцевих закладах освіти.

“У Генічеській міській територіальній громаді з 1 вересня 2022 року відновлено роботу за дистанційною формою одного закладу загальної середньої освіти — Новоолексіївського ліцею №1 Генічеської міської ради, який надає освітні послуги з вивчення кримськотатарської мови з 1989 року”, - сказано в повідомленні.

Зазначається, що вci здобувачі освіти, “які зараховані до Новоолексіївського ліцею №1 Генічеської міської ради мають можливість вивчати кримськотатарську мову i літературу”.

На даний момент вивчають онлайн кримськотатарську мову i літературу 175 учнів (28%) з 1го по 11-й класи за дистанційною та сімейною (домашньою) формами навчання.

“Заклад освіти не веде облік зосередження учнів за національною ознакою, наразі 39% від загальної кількості учнів ліцею перебувають на тимчасово окупованій території Генічеської міської ради, 8% - на підконтрольній Україні території, 53% - за кордоном”, - сказано в повідомленні.

При цьому, вказано, що евакуація з Генічеського району не проводилася. Виключно батьки приймали рішення щодо виїзду з окупації разом з дітьми. З Новоолексіївки виїхало 6 вчителів Новоолексіївського ліцею, які викладали кримськотатарську мову і літературу.

Фото ілюстративне

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин