Микола Шевчук

Як запроваджують санкції проти тих, хто переслідує жителів Криму: деталі

mainnews-id
В Україні триває активна робота з аналізу діяльності колаборантів на окупованому півострові

Аналіз та ідентифікації осіб, які займаються переслідуванням українських громадян допомагає притягти таких людей до відповідальності, зокрема, через санкції.

Про це на пресконференції «Чорний список посадовців: хто у Криму переслідує проукраїнських мешканців» сказала заступниця Постійної Представниці Президента України в Автономній Республіці Крим (АРК) Ольга Куришко, повідомляє кореспондент QIRIM.News.

«Ми вже починаємо реалізовувати елементи перехідного правосуддя. Це право знати правду, і відповідальність для тих, хто вчиняв злочини проти наших громадян, які перебувають в окупації», - зазначила вона.

За словами Куришко, такі заходи, зокрема, допомагають проаналізувати діяльність «суддів», які зрадили присязі, перейшли на бік окупанта і займаються переслідуваннями. Вона підкреслила, що протягом цього року Представництво подало у відповідні органи 9 списків осіб тих, хто займається переслідуванням громадян в Криму. Саме відповідний список став основою для запровадження санкції проти 11 «суддів»-колаборантів на початку жовтня цього року.

Даний матеріал виготовлено за підтримки ГО "Інститут масової інформації" в межах проекту міжнародної організації Internews Network

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин