Асіф Алієв

«Завкафедри» з окупованого Криму отримала підозру СБУ

mainnews-id
Колаборантка допомагає агресору русифікувати кримських школярів

За матеріалами СБУ, підозру отримала колаборантка, яка допомагає агресору знищувати українську ідентичність та русифікувати кримських школярів.

Йдеться про «завідувачку кафедри філології» окупаційного «Кримського республіканського інституту післядипломної педагогічної освіти».

За даними слідства, протягом 2023-2024 років вона займалася розробкою щонайменше п'яти підручників з російської мови для загальноосвітніх закладів окупованого Криму.

Крім того, фігурантка справи навчає педагогів півострова запроваджувати російські стандарти освіти та організовує для них курси з «професійної перепідготовки та підвищення кваліфікації».

Основна мета таких «заходів» — навчити освітян насильницької русифікації та знищенню української ідентичності школярів.

Відомо, що ворожа поплічниця активно поширює ідеї «руського міра» та підтримує окупаційну владу у своїх соцмережах.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Оскільки зловмисниця перебуває на непідконтрольній території України, тривають комплексні заходи для притягнення її до відповідальності за злочини проти України. Розслідування проводили співробітники СБУ в АР Крим за процесуального керівництва Прокуратури в АР Крим та м. Севастополі.

За даними джерел QIRIM.News, йдеться про Марію Маркіну-Гурджи.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин