Асіф Алієв

«Зеленський дотримується наміру звільняти наших співгромадян», — Джелял про звільнення Леніє Умерової

mainnews-id
Колишній в'язень кремля прокоментував ексклюзивно QIRIM.News сьогоднішню подію

Звільнення Леніє Умерової є підтвердженням того, що Президент України Володимир Зеленський дотримується свого наміру звільняти наших співгромадян, і не тільки військовополонених.

Так прокоментував ексклюзивно для QIRIM.News перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял звільнення з полону кримськотатарської дівчини Леніє Умерової.

Він зазначив, що звільнення цивільних, на відміну від військовополонених, не врегульоване правовими механізмами, проте глава держави не забуває про політв’язнів.

«Через кілька хвилин після того, як Президент України опублікував цю новину на своїй офіційній сторінці, я дізнався і, звичайно, зрадів. Ми з Леніє особисто не знайомі, але це не важливо. Я думаю, ми ще познайомимось.

Я радий за всіх 49 наших співгромадян, які були звільнені сьогодні. Окремо радий за Леніє, оскільки вона моя співвітчизниця.

Ця прекрасна дівчина, яка, попри погрози, одразу, навіть під час затримання, заявила по свою громадянську позицію короткою фразою « Слава Україні!» перед обличчям тих катів.

Це дає мені можливість пишатися дівчатами-представницями мого народу, корінного народу України», — наголосив Джелял.

Колишній бранець кремля, який був звільнений з російського полону у червні цього року, додав, що Президент України під час особистої зустрічі сказав йому, що він наполягатиме на звільненні всіх інших полонених, серед яких Сервер Мустафаєв, брати Ахтемови та інші.

«Він про це сказав і на саміті Кримської платформи, і на відкритті Меморіалу пам’яті жертвам геноциду кримськотатарського народу»,- додав перший заступник голови Меджлісу.

Він побажав звільнення всім громадянам України і насамперед тим, у кого важкий стан здоров’я.

За його словами, тут йдеться не про звільнення, а про порятунок життя та здоров’я.

«Це і Тофік Абдульгазієв, і багато інших, про кого наша влада знає. Маю надію, що ці двері не зачинятимуться, що успіхи ЗСУ на фронті, зокрема, в Курській області, а також залучення міжнародних партнерів сприятиме звільненню наших людей з полону»,— заявив Наріман Джелял.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин