Микола Шевчук

Зеленський пояснив значення «Кримської платформи»

mainnews-id
У столиці України відбувається четвертий саміт Кримської платформи

"На саміті Кримської платформи — понад 60 учасників. А сама подія допомагає звернути увагу світу на проблему окупації півострова" — зазначив Президент України Володимир Зеленський, повідомляє кореспондент QIRIM.News.

Глава держави нагадав, що це вже четвертий саміт Кримської платформи, яка змогла «привернути й зміцнити глобальну увагу до російської окупації нашого Криму». Зеленський підкреслив, що саме з окупації півострова почалася російська агресія проти України.

«Європа для росії стала мішенню у 2014 році, коли путіну здалося, що він може собі дозволити вкрасти наш Крим», - акцентував Зеленський.

Він підкреслив, що Україна спільно з союзниками змушує росію до відновлення миру і норм міжнародного права.

«Кримська платформа» дійсно збільшує українську силу в усіх сенсах. Зокрема, в дипломатичній площині. Росія повинна точно бачити і точно бачить, що світ не зупиняється в русі відновлення справедливості», - сказав президент.

Він подякував за підтримку присутнім на саміті партнерам та окремо Президенту Литви Ґітанасу Науседі, прем’єр-міністрам Латвії та Хорватії Евіке Сіліня та Андрею Пленковичу.

Фото: "Кримська платформа"

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин