Микола Шевчук

Знищення систем ППО окупантів в Криму: як у ЗСУ виникає коридор можливостей

mainnews-id
Вночі 10 червня Сили оборони України завдали успішних ударів по одному зенітному ракетному дивізіону С-400 окупантів в районі Джанкоя

Кожного разу, коли українські військові знищують черговий зенітно-ракетний комплекс в Криму - створюється коридор для українських ракет для нанесення ударів по важливих об’єктах противника.

Про це зазначив військовий експерт, керівник безпекових програм центру глобалістики «Стратегія ХХІ» Павло Лакійчук QIRIM.News, коментуючи успішні удари ЗСУ по одному зенітному ракетному дивізіону С-400 окупантів в районі Джанкоя, а також двох ворожих зенітних ракетних дивізіонах С-300 біля Чорноморського та Євпаторії.

«Кожного разу, коли ЗСУ знищують зенітно-ракетні комплекси в Криму – це значить, що створюється коридор для українських ракет для нанесення ударів по важливих об’єктах противника. Кожного разу, після того як в Євпаторії, на Фіоленті, на Тарханкуті детонує черговий зенітний ракетний комплекс, через певний час прилітає, чи то по Севастополю, чи по Бельбеку, чи по Сімферополю, Гвардійському. Останнім часом долітає навіть до Керчі», - зазначив експерт.

При цьому він підкреслив, що коридор, який виникає після ураження ракетних комплексів, не триває довго.

«Зрозуміло, що кожного разу через деякий час противник відновлюється. Тобто розгортаються нові комплекси замість знищених. Ставляться на чергування, закривається цей повітряний простір, тобто ці коридори тимчасові. Для того, щоб нанести черговий успішний удар, доводиться нищити комплекси. Хоча самі по собі комплекси - ласа ціль. Багато експертів вважає, що це таке шліфування поля бою під застосування літаків F-16. Я повністю не поділяю таку думку, але її теж виключати не варто», - зазначив Лакійчук.

Відповідаючи на питання про можливу кількість таких комплексів у росіян, експерт вказав на проблеми з їхнім поповненням.

«Комплексів С-400 і С-450 у росіян не так багато, але С-300 і різних модифікацій доволі багато. Проте, те що відбувається зараз в росії, свідчить про те, що їх теж починає не вистачати. Буквально декілька днів тому була інформація про зняття з чергування комплексу С-300 з південного сахаліну. Аж звідти його тягнуть на війну в Україну. Можна переглянути фото з відкритих джерел, час від часу можна побачити в степах України С-300 з арктичним окрасом. Тобто теж вони з Арктики тягнуть. Все, що можливо вони тягнуть, намагаючись створити щільний щит із засобів ППО, але їм це не вдається», - сказав експерт.

Нагадаємо, вночі 10 червня Сили оборони України завдали успішних ударів по одному зенітному ракетному дивізіону С-400 окупантів в районі Джанкоя, а також по двох ворожих зенітних ракетних дивізіонах С-300 біля Чорноморського та Євпаторії.

Фото ілюстративне

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин