Ліна Тимошина

Політв'язень Джелял написав дружині листа з в'язниці Красноярського краю

mainnews-id
За час етапування він переніс хворобу

Перший заступник голови Меджлісу, політв'язень Наріман Джелял, якого окупанти засудили до 17 років позбавлення волі, написав листа дружині Левізі Джеляловій з в'язниці у Мінусінську, що у Красноярському краї.

Про це Левіза Джелялова повідомила у Facebook.

«Нарешті на свої численні листи Наріману отримала довгоочікувану відповідь від нього. Дивне почуття: з одного боку, радієш, перечитуючи щоразу лист, вдивляючись у кожну літеру, виведену ним, і разом з тим, розумієш, як змінюються цінності у складні дні. З іншого боку, дуже важко від усвідомлення того, наскільки виснажливою була дорога - хвороба, холод, і те, що після всього перенесеного він не може нормально і повноцінно харчуватися», - написала дружина бранця.

У листі Джелял розповів, що виїхав з Сімферополя 2 жовтня, до Мінусінська прибув 20 листопада. За цей період був у Краснодарі, Саратові, Челябінську, Красноярську. У Саратові він захворів. У Челябінську перебував у сірій і холодній камері. Нині політв'язень перебуває на карантині, сам у камері. Пише, що є проблеми з харчуванням, оскільки їжа зі свининою. Тож доводиться пропускати.

Левіза Джелялова повідомила також, що, відповідно до правил, чоловікові з особового рахунку може використовувати щомісяця лише 6000-6500 рублів. Це мало, оскільки на тижневу передачу тут витрачалося більше. А можливість передати посилку у неї лише один раз на пів року і лише 20 кг.

Вона закликала писати Джелялу листи, щоб хоча б таким чином підтримати його. Написати лист можна двома способами: поштою звичайним листом, час отримання 2-3 тижні. А також за допомогою інтернету через сервіс Ф-лист, час отримання - двічі на тиждень. Листи приймаються лише російською мовою.

лист Лжеляла.jpg

Нагадаємо, 3 і 4 вересня 2021 року Сімферополі та в Євпаторії окупанти затримали п'ятьох кримських татар. Серед них заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял і брати Азіз і Асан Ахтемови. Їх звинуватили у підриві газопроводу в селі Перевальному.

21 вересня 2022 року окупаційний Верховний суд Криму засудив Нарімана Джеляла до 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму зі штрафом 700 тисяч рублів та обмеженням волі на 1,5 року.

Асана Ахметова окупанти засудили до 15 років колонії суворого режиму зі штрафом 500 тисяч рублів та обмеженням волі на рік. Азіза Ахтемова - до 13 років колонії суворого режиму зі штрафом 500 тисяч рублів та обмеженням волі на рік.

Фото листа: Facebook/Левиза Джелялова

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин