Асіф Алієв

«Меджліс кримськотатарського народу був першим, хто підтримав суверенітет України в Криму», — Барієв

mainnews-id
На основі цього документу 20 березня 2014 року Верховна Рада України прийняла заяву про підтримку корінного кримськотатарського народу

Я пишаюся тим, що першою організацією, яка підтримала територіальну цілісність та суверенітет України в Криму був Меджліс кримськотатарського народу.

Про це сьогодні, 28 лютого, під час засідання круглого столу на тему «Крим: 10 років спротиву», заявив член Меджлісу кримськотатарського народу, голова правління Кримськотатарського ресурсного центру Ескендер Барієв, передає QIRIM.News.

 Він зазначив, що саме тоді представницький орган кримських татар прийняв відповідну заяву, яка була адресована українському народу та парламенту.

«20 березня 2014 року Верховна Рада України прийняла заяву про підтримку корінного кримськотатарського народу», — зазначив він.

Барієв

 Барієв нагадав, що ще 10 років тому представники кримськотатарського народу попереджали і говорили про те, що путін не зупиниться на Криму.

«Що півострів потрібен путіну для того, аби створити там логістичну базу, великий військовий шпиталь для окупантів. І це відбулося. У 2022 році ми всі побачили це», — наголосив він.

 Під час круглого столу, який пройшов в стінах Українського Державного університету імені Михайла Драгоманова, відбулося відкриття виставки «Кримські татари: корінний народ Криму».

 В межах заходу також був показаний фільм «Кримські татари: боротьба за виживання».

Організатори круглого столу:  Український Державний університет імені Михайла Драгоманова та ГО «Кримськотатарський Ресурсний Центр» підписали Меморандум про співпрацю.

меморандум.jpg

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин
news-pic

В окупованому Криму загинув командир бази російського ППО

news-pic

«Варварська акція сталінського режиму»: історія геноциду кримськотатарського народу

news-pic

В Україні готують документальну книжку про кримських політв’язнів

news-pic

В окупованому Криму пройшли обшуки. Силовики увірвалися в дім головного редактора газети QIRIМ (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

news-pic

«Ви маєте залишити Крим протягом 24 годин»: як караїмів депортували з півострова

news-pic

«Не можу пояснити цю логіку», — адвокатка Лілія Гемеджі про вручення застережень напередодні 18 травня в окупованому Криму

news-pic

Пам’ять — це зброя. У ТНУ імені Вернадського відбувся захід, приурочений до 80-ої роковини депортації кримськотатарського народу

news-pic

Укрпошта випустила марки з вишиванками Криму та Харківщини (ФОТО)