Микола Шевчук

Буде помста від народу за зраду, за те, що він не виконав свій громадянський обов’язок, - Чийгоз про вирок колаборанту Алієву

mainnews-id
Народний депутат пояснив мотиви вчинку зрадника і оцінив його дії для кримськотатарського народу

Переходячи на сторону ворога колаборант Асан Алієв керувався лише власною вигодою і пристосуванням. А кримськотатарський народ дав оцінку його вчинку.

Про це зазначив народний депутат України, заступник Голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз в коментарі QIRIM.News, аналізуючи вирок у 10 років позбавлення волі Алієву, який перейшов на сторону рф.

«Я вважаю, що одна із наших помилок як представницького органу, що коли ми у 2014 році вивели зі своїх рядів декілька членів Меджлісу, то нам треба було виводити цю мерзоту. Тому що він вже давав ознаки того, що у нього є явна співпраця з іншими колаборантами. Але, на жаль, ми це не зробили тоді, не зробили і у 2018 році, коли мене звільнили (з російського ув’язнення – Ред.). Але, як би не було, нарешті ми це потім зробили… Ця мерзота так і не зрозуміла, що таке кримськотатарський народ і наскільки важливо, коли ти отримуєш мандат від народу в Меджлісі кримськотатарського народу», - сказав він.

Аналізуючи вирок в 10 років позбавлення волі, Чийгоз зазначив, що це «позиція держави».

«І це правильно. Теж довгий процес йшов, але нарешті це сталося… Народ дав йому оцінку і я точно знаю, що коли будуть звільнятися наші окуповані території, ці тварюки першими втечуть кудись там до росії, але ми їх там дістанемо. Це точно буде помста народу за зраду, за те, що вони не виконали свій громадянський обов’язок. Буде помста. Це точно», - підкреслив депутат.

За словами Чийгоза, у своїй діяльності Алієв, як і подібні йому колаборанти, керувався лише власною вигодою.

«У цих тварюк лише одна поведінка – це пристосовуватися в будь-якій ситуації і думати лише про себе. Більше нічого нема. Нема честі, гідності, порядності», - підкреслив він.

Окремо Чийгоз вказав, що Алієв є «стукачем».

«Він стукач. Вони всі стукачі. Тобто щоб показати свою лояльність до окупантів вони підуть на все. І вони йшли на все. Відверто брали участь у тому, щоб доносити на своїх співвітчизників. Це природа у них така», - сказав він.

Нагадаємо, Херсонський міський суд заочно засудив 61-річного Асана Алієва, який очолив окупаційну адміністрацію селища Новоолексіївка Генічеської громади Херсонщини до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна і позбавленням права обіймати посади в органах влади і в установах, які надають публічні послуги протягом 15 років. У Алієва конфіскують земельну ділянку площею 0,1 га, арештовану ухвалою Центрального районного суду Миколаєва 14 липня 2023 року.

Фото: Асан Алієв

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин