Микола Шевчук

У кримськотатарському народі не знайдеться людини, яка б не знала історію Муміне Муртази-Карабаш, — Чубаров про смерть активістки

mainnews-id
Політик підкреслив, що «попри своє нелегке життя, жінка виростила та виховала 8 дітей – трьох синів та п'ятьох доньок, була оточена любов'ю та турботою 16 онуків та 15 правнуків»

У кримськотатарському народі не знайдеться людини, яка б не знала про історію багатодітної родини Рустема та Муміне Муртази-Карабаш, яка у 1968 році серед перших кримськотатарських сімей прокладала дорогу з місць вигнання на Батьківщину - до Криму.

Про це сказав Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, висловлюючи співчуття з приводу смерті ветерана кримськотатарського національного руху.

“Сумна звістка з окупованого російськими варварами Криму – на 93 році життя у своєму рідному селі Ускут померла Муртаза-Карабаш Муміне Ібраїм к'изи. У кримськотатарському народі не знайдеться людини, яка б не знала про історію багатодітної родини Рустем аг'а та Муміне абла Муртаза-Карабаш, яка у 1968 році серед перших кримськотатарських сімей прокладала дорогу з місць вигнання на Батьківщину - до Криму”, - сказано в повідомленні.

Політик підкреслив, що "попри своє нелегке життя, повне репресій та переслідувань з боку радянської влади, Муміне абла разом зі своїм чоловіком Рустемом аг'а виростила та виховала 8 дітей – трьох синів та п'ятьох доньок, була оточена любов'ю та турботою 16 онуків та 15 правнуків”.

”Від імені Меджлісу кримськотатарського народу і від себе особисто висловлюю глибокі співчуття рідним та близьким Муміне абла, всьому кримськотатарському народу у зв'язку з непоправною втратою - смертю легендарної Муміне абла”, - написав Чубаров.

Похорон відбудеться 13 лютого в селі Ускут.

Раніше Qirim.news детально розповідало про долю Муміне Муртази-Карабаш.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин
news-pic

Пам’ять — це зброя. У ТНУ імені Вернадського відбувся захід, приурочений до 80-ої роковини депортації кримськотатарського народу

news-pic

Укрпошта випустила марки з вишиванками Криму та Харківщини (ФОТО)

news-pic

У Києві презентували присвячені Криму книги

news-pic

«Вишиванка з кримськотатарським орнаментом»: Наталя Мажарова зібрала колекцію сорочок з усіх регіонів України

news-pic

Ми постійно зазнавали тих самих утисків від одного і того ж агресора: Стефанчук про українців та кримських татар

news-pic

Спікер Стефанчук під час візиту до Туреччини вручив низку державних нагород

news-pic

Чи братиме участь Туреччина у Глобальному саміті миру: відповідь Стефанчука

news-pic

Я переконаний, що кожен представник кримськотатарського та українського народів буде повернутий додому, - Стефанчук