Асіф Алієв

"Депутат", підприємець та журналістка. Трьом колаборантам з Криму повідомлено про підозру

mainnews-id
Головне управління СБУ в АР Крим зібрало доказову базу на ще трьох прихильників рашизму

СБУ повідомила про підозру ще трьом кримським «волонтерам», які допомагають штурмовим батальйонам рф.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Головне управління СБУ в АР Крим зібрало доказову базу на ще трьох прихильників рашизму, які постачають десантно-штурмовим підрозділам армії рф амуніцію, транспорт, медикаменти та продукти.

Йдеться про депутата окупаційної міськради м. Ялта Сергія Єпіка, приватного підприємця Григорія Курочкіна та «журналістку» прокремлівських медіа Вікторію Котькову.

За даними слідства, використовуючи свій «адмінресурс», Єпік влаштував в одному з приміщень місцевої «адміністрації» пункт прийому допомоги для російських військових.

Крім того, фігурант регулярно постачає розвідмашини десантно-штурмовим батальйонам рф на Запорізькому та Херсонському напрямках.

Також встановлено, що Курочкін «перепрофілював» своє приватне СТО на майстерню зі збору та ремонту «бойових» автомобілів.

Цю техніку він напряму постачає військовому окупаційному угрупованню рф, батальону «Крим». Відомо, що Котькова зібрала та передала 83-тій десантно-штурмовій бригаді рф дві тонни «гуманітарної допомоги». Фігурантка веде активну пропагандистську діяльність, поширюючи ідеї «руського миру» в російських та китайських медіа.

За ці інформаційні «досягнення» у 2023 році вона отримала кремлівську премію «Золотий грифон». На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Єпіку, Курочкіну та Котьковій про підозру за ч.1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (сприяння державі-агресорці).

Оскільки зловмисники переховуються на тимчасово окупованій території України, тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Розслідування проводили співробітники СБУ в АР Крим за процесуального керівництва Прокуратури в АР Крим та м. Севастополі.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин
news-pic

В окупованому Криму вшанували пам'ять загиблих під час депортації кримських татар

news-pic

«Світ усвідомив, що злодії мають бути покарані, і росія буде покарана», - Чубаров

news-pic

«Ми лишаємось єдиним народом з єдиною ціллю — зберегти себе і свою ідентичність», — Сеітаблаєв

news-pic

До дня пам'яті жертв геноциду соліст ансамблю ЗСУ та Національний президентський оркестр презентували соціальний кліп «Ей гузєль Кирим» (ВІДЕО)

news-pic

В окупованому Криму загинув командир бази російського ППО

news-pic

«Варварська акція сталінського режиму»: історія геноциду кримськотатарського народу

news-pic

В Україні готують документальну книжку про кримських політв’язнів

news-pic

В окупованому Криму пройшли обшуки. Силовики увірвалися в дім головного редактора газети QIRIМ (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)