Микола Шевчук

«Депутату»-колаборанту з Криму загрожує до 12 років позбавлення волі

mainnews-id
Після окупації півострова у 2014 році обвинувачений був обраний депутатом окупаційної «державної ради» Криму

Прокуратура Автономної республіки Крим та міста Севастополя (АРК) скерувала до суду обвинувальний акт щодо окупаційного депутата Криму. Його дії кваліфіковано як колабораційна діяльність та виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників (ч. 6 ст 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України). Санкція передбачає до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Після окупації півострова у 2014 році обвинувачений був обраний депутатом окупаційної «державної ради» Криму, а з 2021 року обіймав посаду «заступника голови комітету по народній дипломатії та міжнаціональних відносинах».

Протягом 2022 року «депутат» неодноразово виступав у програмах пропагандистських телеканалів «міллет» та «Крим 24», де публічно підтримував війну проти України. Здійснюючи інформаційну діяльність у співпраці з державою-агресором, він позитивно характеризував політику уряду рф щодо Криму, дії представників окупаційної адміністрації, створюючи у суспільстві хибне сприйняття їх «легітимності».

Крім того, обвинувачений запевняв аудиторію в єдності етнічних спільнот Криму та росії, необхідності встановлення «історичної справедливості», наголошуючи на тому, що окуповані південно-східні території України належать рф.

Під час прямих ефірів обвинувачений заперечував російську агресію, представляючи її як «вимушені заходи», виправдовував дії ворога під виглядом «піклування про мирних жителів» та «порятунку українського народу».

У своїх виступах «депутат» також інформував про особисту участь у заходах «загальноросійського значення» на території півострова, спрямованих на посилення традицій та культури держави-агресора, а також «виховання готовності стати на захист своєї вітчизни».

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин