Асіф Алієв

«Доля башкирів та українців дуже схожа», — директор аналітичного центру «Українські студії стратегічних досліджень» Юрій Сиротюк

mainnews-id
Україна теж колись була колонією російської імперії та розуміє, наскільки важливо, щоб інші народи отримали свободу та незалежність

Ті події, які відбуваються в росії, є надзвичайно важливими для України.

Про це, як повідомляє QIRIM. News, на брифінгу у Києві під назвою «Протести в Башкортостані – початок розвалу Росії» заявив директор аналітичного центру «Українські студії стратегічних досліджень», молодший сержант 5-ї окремої штурмової бригади, депутат попереднього скликання Верховної Ради Юрій Сиротюк.

Він зазначив, що Україна теж колись була колонією російської імперії та розуміє, наскільки важливо, щоб інші народи отримали свободу та незалежність.

сиротюк2.jpg

«Доля башкирів дуже схожа на долю українців. Вони ніколи не були завойовані російською імперією. Вони мали договірні відносини. І башкири, як козаки, дуже волелюбний народ, які постійно боролися за свою незалежність, підіймали десятки повстань.

Саме тому, що башкири - войовнича нація, росія жене їх масово на війну в Україну. Одну з найбільших втрат в ці бійні несуть башкири», — розказав він. За словами Сиротюка, Україна повинна дати башкирам можливість створити прообраз своєї національно-визвольної армії на зразок інших батальйонів, які є в Україні. Наприклад, чеченський та сибірський батальйони.

«Поневолені народи рф живуть в краях, де багато нафти, газу, алмазів, але люди живуть бідно. Україна повинна займати проактивну позицію», — наголосив боєць ЗСУ.

Він нагадав, що в Україні створені ресурсні центри, які займаються дослідженням проблем національних рухів, а саме «Антиімперський блок народів» та «Університет Вільних народів», де представники поневолених народів можуть отримати базові знання у галузях політичної та юридичної освіти.

«Якщо Україна підтримує закріплені статутом ООН права на самовизначення поневолених росією народів, визнає їхню незалежність і дозволить формувати прообраз їхніх військових частин, гарантувати військову, дипломатичну, політичну допомогу, то це пришвидшить розпад рф», — запевнив він.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин