Асіф Алієв

Двом кримським колаборантам повідомили про підозру за "вибори" в Криму

mainnews-id
З січня по березень 2024 року фігуранти організовували та проводили псевдовибори президента рф на анексованому півострові

СБУ повідомила про підозру ще двом кримським колаборантам, які організовували «голосування» за путіна.

За матеріалами СБУ, підозри отримали Ірина Гузєєва – так звана «заступниця голови виборчої комісії Республіки Крим» та Артур Бабак – так званий «голова територіальної виборчої комісії Залізничного району міста Сімферополя».

З січня по березень 2024 року фігуранти організовували та проводили псевдовибори президента рф на анексованому півострові.

За даними слідства, Гузєєва залучила понад 4 тисячі своїх підлеглих для проведення «поквартирного інформування» громадян. Під час цих «заходів» прокремлівські агітатори чинили тиск на виборців, а також збирали інформацію про кримчан, які не погоджуються з окупаційним режимом. Також відомо, що Бабак призначав очільників і затверджував склад дільничних виборчих комісій.

Крім того, колаборант вів активну пропагандистську діяльність серед молоді окупованого півострова, регулярно проводячи так звані «дні юного виборця» та «пізнавально-патріотичні години», під час яких насаджував кримським школярам прокремлівські наративи та закликав їх підтримувати окупаційну владу.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Гузєєвій та Бабаку про підозру за ч.5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Оскільки вони перебувають на тимчасово окупованій території України, тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності за злочини проти нашої держави. Розслідування проводили співробітники СБ України в АР Крим за процесуального керівництва Прокуратури в АР Крим та місті Севастополі.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин
news-pic

В окупованому Криму вшанували пам'ять загиблих під час депортації кримських татар

news-pic

«Світ усвідомив, що злодії мають бути покарані, і росія буде покарана», - Чубаров

news-pic

«Ми лишаємось єдиним народом з єдиною ціллю — зберегти себе і свою ідентичність», — Сеітаблаєв

news-pic

До дня пам'яті жертв геноциду соліст ансамблю ЗСУ та Національний президентський оркестр презентували соціальний кліп «Ей гузєль Кирим» (ВІДЕО)

news-pic

В окупованому Криму загинув командир бази російського ППО

news-pic

«Варварська акція сталінського режиму»: історія геноциду кримськотатарського народу

news-pic

В Україні готують документальну книжку про кримських політв’язнів

news-pic

В окупованому Криму пройшли обшуки. Силовики увірвалися в дім головного редактора газети QIRIМ (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)