Асіф Алієв

Голова Духовного управління мусульман Автономної Республіки Крим закликав мусульманські країни взяти участь у саміті Миру (Відео)

mainnews-id
Айдер Рустемов записав відповідне відеозвернення

Верховний муфтій Криму, голова Духовного управління мусульман Автономної Республіки Крим Айдер Рустемов закликав мусульманські країни взяти участь у саміті Миру, який відбудеться 15-16 червня у Швейцарії.

Відповідне відеозвернення він опублікував у соцмережах Духовного управління мусульман Криму.

Говорячи про жахливі наслідки війни, розв'язаної росією проти України, Рустемов зазначив, що від російської агресії страждають не лише українці, а й інші народи.

«Це радіаційна загроза всьому світу, це продовольча криза в Африці, на Близькому Сході та у Південно-Східній Азії. Тому справедливий мир в Україні є вкрай важливим для всього людства», — наголосив він.

Айдер Рустемов зазначив, що саміт розпочнеться в день, коли відбувається стояння паломників в долині Арафа, у велике свято — День жертвопринесення.

«Віряни у ці дні молитимуться за мир та справедливість в Україні. Тому звертаються до тих, кого Всевишній Аллах випробує владою в цьому житті, ім'ям Аллаха закликаю уряди мусульманських країн підтримати зусилля України зі встановлення всеосяжного, справедливого та стійкого миру. Шлях до цього миру залежить, зокрема, від вас і вашого рішення», — заявив Верховний муфтій Криму, голова Духовного управління мусульман Автономної Республіки Крим Айдер Рустемов.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин