Асіф Алієв

Компанія LEGO презентувала конструктор у вигляді Ханського палацу

mainnews-id
Ханський палац став для кримських татар символом їхньої давньої культури та надії на повернення у рідний край

На полях Міжнародної конференції з питань відновлення України (URC2024) компанія Lego презентувала конструктори архітектурних пам’яток України в рамках проєкту #UKRAINEinLEGObricks.

Як повідомляє Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим, один з представлених конструкторів — це Ханський палац у Бахчисараї.

У представництві нагадали, що з 2014 року окупанти під виглядом “реставрації” поступово знищують автентичність споруди Ханського палацу.

447901443_850356127138414_2405948749997673836_n.jpg

«Це унікальна архітектурна пам’ятка XVI століття та єдиний у світі зразок кримськотатарської палацової архітектури. Ханський палац став для кримських татар символом їхньої давньої культури та надії на повернення у рідні краї», — зазначили у державному органі.

Крім того, на конференції були представлені легомоделі Золотих воріт у Києві, Підгорецький замок, що розташований у Львівській області, Одеський національний академічний театр опери та балету та Миколаївська астрономічна обсерваторія.

Дані моделі створили інженери з чотирьох країн: Ерік Лоу та Марк Сегеді зі США, Даніель Зайдль з Німеччини, Мацей Коцот із Польщі та Олександр Єрмолаєв з України.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин