Асіф Алієв

Кримського татарина, який не погодився принижуватися на камеру, позбавили волі

mainnews-id
Рішення виніс “суддя” “Кіровського райсуду” Сімферополя Георгій Церцвадзе

Длявер Салімов, якого позбавили волі після відмови публічно просити вибачення на камеру для блогера-колаборанта Таліпова, отримав рік колонії-поселення за звинуваченням у "погрозі вбивством”.

Як повідомляє канал Кримська правозахисна група, це рішення виніс “суддя” “Кіровського райсуду” Сімферополя Георгій Церцвадзе.

Нагадаємо, 11 серпня 2023 року кримський татарин Длявер Салімов у місті Старий Крим в розмові з іншим жителем Криму висловив своє обурення тим, що його співрозмовник носить на голові кепку з символікою “Z”. Салімов висловив усну погрозу опоненту і за допомогою нецензурної лексики вимагав зняти кепку з символікою російської армії.

Цей випадок було записано на відео і згодом опубліковано в підконтрольних силовим структурам рф телеграмм-каналах «Крымский смерш» та «ТалипоV Online».

16 серпня 2023 року на Салімова завели адміністративну справу за ст. 20.1 КпАП РФ (дрібне хуліганство). Цього ж дня “мировий суд” Сімферополя оштрафував Салімова на 4000 рублів за ч.1 ст.6.9 КОАП рф.

Крім цього, 16 серпня 2023 “суддя” “Кіровського районного суду” Сімферополя Анастасія Боденко винесла рішення про адміністративний арешт Салімова на 14 діб за ч.1 ст. 20.1 КпАП РФ (дрібне хуліганство).

При цьому, представники силових структур рф в усних розмовах кілька разів вимагали від Салімова записати публічні вибачення за свій вчинок, які планувалося опублікувати на телеграм-каналах «Крымский смерш» та «ТалипоV Online».

Длявер Салімов відмовився записувати публічні вибачення, після чого 23 серпня 2023 року на нього завели кримінальну справу за ч. 1 ст. 119 КК рф (погроза вбивством).

Силовики знову запропонували Салімову записати публічні вибачення, від яких він знову відмовився. Після цього йому посилили звинувачення і позбавили волі. 1 листопада 2023 його дії були перекваліфіковані на ч. 2 ст. 119 КК рф і вже 2 листопада 2023 Салімова позбавили волі та помістили в СІЗО № 1 м. Сімферополя.

2 листопада 2023 “суддя” “Кіровського районного суду” Сімферополя Анастасія Боденко винесла рішення про утримання Салімова під вартою 52 дні до 23 грудня 2023 року. Згодом цей термін продовжували.

Стаття, за якою Салімову висунуті звинувачення, передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин
news-pic

В окупованому Криму вшанували пам'ять загиблих під час депортації кримських татар

news-pic

«Світ усвідомив, що злодії мають бути покарані, і росія буде покарана», - Чубаров

news-pic

«Ми лишаємось єдиним народом з єдиною ціллю — зберегти себе і свою ідентичність», — Сеітаблаєв

news-pic

До дня пам'яті жертв геноциду соліст ансамблю ЗСУ та Національний президентський оркестр презентували соціальний кліп «Ей гузєль Кирим» (ВІДЕО)

news-pic

В окупованому Криму загинув командир бази російського ППО

news-pic

«Варварська акція сталінського режиму»: історія геноциду кримськотатарського народу

news-pic

В Україні готують документальну книжку про кримських політв’язнів

news-pic

В окупованому Криму пройшли обшуки. Силовики увірвалися в дім головного редактора газети QIRIМ (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)