Ліна Тимошина

«Ми воюємо з ворогом, для якого немає нічого святого», - заступник Муфтія мусульман Криму Сулейман Хайруллаєв

mainnews-id
Люди прийшли на ранкову молитву і побачили, що будівля пошкоджена

Через руйнування будівлі Ісламського культурного центру Духовного управління мусульман Автономної Республіки Крим та, зокрема, мечеті, мусульмани не зможуть нею користуватися принаймні місяць.

Про це у коментарі QIRIM.News повідомив заступник Муфтія мусульман Криму, військовий капелан Сулейман Хайруллаєв.

За його словами, будівля Ісламського культурного центру та мечеть суттєво пошкоджені ударною хвилею.

«Було пошкоджено все: всі вікна, двері, у самій мечеті вибило двері, вікна, уся техніка розбита. Тобто, пошкодження дуже значні», — сказав Сулейман Хайруллаєв.

Крім того, постраждав і корпус жіночої мечеті. Сулейман Хайруллаєв зауважив, що зараз використання мечеті взагалі неможливе.

«Завдані збитки ще не рахували. В самій мечеті все треба перероблювати, килими для молитви всі пошкоджені. Я не можу зараз сказати, скільки (завдані збитки – ред.), але це немало», — розповів заступник Муфтія.

Він зазначив, що для мусульман духовно це важкий удар.

«Ми будемо все ремонтувати, щоб мусульмани скоріше могли збиратися на молитви, але я думаю, що протягом місяця мусульмани не зможуть користуватися мечеттю. Думаю, це буде важко для мусульман, що мечеть буде зачинена. Духовно – це дуже важко", - наголосив він.

Головне, додав Сулейман Хайруллаєв, що обійшлося без людських жертв. Коли мусульмани прийшли на ранкову молитву, побачили пошкоджену мечеть.

«Ми воюємо з ворогом, для якого немає нічого святого. Найголовніше, що немає загиблих. Решта – все відбудується (…). Люди прийшли трохи пізніше, побачили, що немає будівлі й не змогли прочитати молитву», - розповів заступник Муфтія.

Як повідомляли QIRIM.News, сьогодні, 2 вересня, внаслідок масованого ракетного удару російських військ по Києву, зазнала руйнувань будівля Ісламського культурного центру Духовного управління мусульман Автономної Республіки Крим (мечеть на Нивках).

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин