Асіф Алієв

«Молимося та підтримуємо їхні родини»,— Свідки Єгови про переслідування своїх одновірців в окупованому Криму

mainnews-id
Релігійна громада в окупованому Криму стикається з ув’язненнями та порушенням основних прав людини

Свідки Єгови по всьому світу глибоко стурбовані несправедливим ставленням до своїх одновірців, продовжують молитися за них та підтримувати їхні родини.

Про це на запит інформаційного агентства "Кримські новини" - QIRIM.News розповіли у відділі зв’язків з громадськістю Центру Свідків Єгови в Україні.

В повідомленні висловлюється стурбованість, що релігійна громада в окупованому Криму продовжує стикатися з ув’язненнями та порушенням основних прав людини.

«Як було підтверджено у рішенні ЄСПЛ (справа МРО Свідків Єгови міста Таганрог та інші проти Росії, заява №32401/10, 7 червня 2022 року, параграф 272), «свавільне переслідування Свідків Єгови стало наслідком недопустимо широкого та нечіткого формулювання закону про протидію екстремізму», — йдеться у відповіді на запит.

У Центрі Свідків Єгови нагадали, що Парламентська асамблея Ради Європи та Комітет ООН з прав людини неодноразово висловлювали занепокоєння та закликали російську владу утримуватися від застосування цього закону стосовно Свідків Єгови.

«Більш ніж 100-річна історія Свідків Єгови по всьому світі доводить відсутність екстремізму у нашому віровченні»,— наголошується у офіційному документі наданому QIRIM.News.

Зазначимо, в окупованому російською федерацією Криму 30 представників релігійної організації "Свідки Єгови" зазнали кримінального переслідування.

Раніше повідомлялось, що окупанти переводять з колонії до в’язниці представника «Свідків Єгови» з Севастополя Віктора Сташевського.

Нагадаємо, 29 березня 2021 року окупанти в Севастополі засудили Віктора Сташевського до 6,5 років ув'язнення в колонії за «організацію міського осередку» релігійної організації «Свідки Єгови».

Наприкінці жовтня 2021 року верховний суд росії прийняв ухвалу, згідно з якою церкву «Свідків Єгови» не можна переслідувати за мирні збори, якщо віруючі не намагаються відновити діяльність організації, визнаної екстремістською та забороненої в росії. В Україні дана організація діє легально.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин