Асіф Алієв

«Не зрада, а частина полеміки», - експерт-міжнародник про заяву Сікорського про окупований Крим

mainnews-id
Ігор Семиволос прокоментував висловлювання міністра закордонних справ Польщі 

Заява міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського про передачу окупованого Криму під мандат ООН, є частиною полеміки, яку не треба розглядати як зміну політики Польщі щодо питання територіальної цілісності України.

Так QIRIM.News прокоментував висловлювання голови МЗС Польщі експерт-міжнародник Ігор Семиволос.

Він зазначив, що ця заява пролунала під час дискусії і, ймовірно, Сікорський заявив про це, опонуючи комусь.

«Як відомо, мирний план передбачає, щоб російські війська вийшли з усієї території України. Можливо, хтось йому опонував, що Крим нібито є важливим моментом для рф і це начебто може призвести до нової світової війни.

 Ми можемо собі уявити таку дискусію, бо корисних ідіотів вистачає в Європі. Вони ведуться на російську пропаганду та на їхні тези про Крим», — наголосив він.

На думку Семиволоса, цілком можливо, що в контексті цієї дискусії Сікорський озвучив версію про те, що півострів може бути переданий під контроль міжнародної структури, яка через кілька років проведе референдум.

«Тобто, це треба розглядати не як зраду, а як частину полеміки з людиною, яка намагалася пояснити, чому Крим має залишитися російським. Зрозуміло, що він сперечався з кимось.

Ймовірно, на тему, як забезпечити дотримання міжнародного права, кордонів і т.д. Це найбільш логічно», — підкреслив експерт.

Як передавало QIRIM.News, свою заяву Радослав Сікорський дійсно зробив під час дискусії на 20-ій щорічній зустрічі форуму YES у Києві. Міністр зазначив, що Крим має ключове значення, якщо обговорюватимуться умови миру між Україною і росією.

«Крим символічно важливий для росії, особливо для путіна, але стратегічно важливий для України. Тому я не бачу, як вони зможуть домовитися без демілітаризації Криму», — сказав Сікорський.

Він вважає, що якщо обидві країни захочуть, то тут можна було б знайти рішення.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин
news-pic

«Подібні пропозиції створюють серйозні перешкоди для відновлення справедливості та захисту прав жителів Криму», - Ташева про пропозицію Сікорського

news-pic

«Абсолютно неприйнятна і цинічна», - Чубаров про пропозицію Сікорського передати Крим під мандат ООН для підготовки референдуму

news-pic

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський пропонує передати Крим під мандат ООН

news-pic

«Не уявляю, як він буде в тюрмі», — мати незрячого політв'язня Олександра Сізікова

news-pic

Мешканці окупованого Криму скаржаться на збої в роботі Google Maps

news-pic

Активісти провели чергову акцію спротиву окупації в Сімферополі: деталі

news-pic

У Татарстані затримали ветерана національного руху, людину похилого віку

news-pic

«Про політв'язнів треба говорити не лише в Україні, а й у всьому цивілізованому світі», - дружини бранців Асана і Азіза Ахтемових