Асіф Алієв

Подяка Ердогану за «українське зерно», просування ЗСУ та підтримка США, — огляд турецьких ЗМІ про Україну

mainnews-id
Про що пишуть турецькі газети, світові медіа турецькою в огляді інформаційного агентства QIRIM.News.

Міністр оборони США Остін перебуває в Києві для підтримки, - турецька служба "Голос Америки"

голос америки.png

Міністр оборони США Ллойд Остін проводить сьогодні переговори в столиці України Києві, а увага міжнародної спільноти прикута до конфлікту Ізраїль – ХАМАС.

Про це пише турецька служба Голос Америки.

Посол США в Києві Бріджит Брінк також заявила, що "візит свідчить про непохитну підтримку Вашингтоном України в її боротьбі за свободу".

Інформаційне агентство Reuters зазначає, що візит відбувся в той час, коли в Америці зростає розбіжність щодо допомоги Україні напередодні виборів президента США, які відбудуться в листопаді наступного року.

Наступного місяця у Вашингтоні планується проведення українсько-американської військово-промислової конференції. Конференція, яка відбудеться 6-7 грудня, має на меті збільшення внутрішнього виробництва зброї в Україні, боротьба якої з широкомасштабним вторгненням росії наближається до двох років. "Я прийшов сюди сьогодні, щоб передати важливе повідомлення. Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати Україну в її боротьбі за свободу проти російської агресії, зараз і в майбутньому", - написав Остін на платформі соціальних мереж X.

Україна просувається на схід від Дніпра — Kıbrıspostası

кибриспостаси.png

Україна оголосила про свій перший великий польовий успіх за кілька місяців після початку контрнаступу.

Так починається стаття видання Kıbrıspostası, присвячена Україні.

В статті йдеться про тн, що окуповані росією південні райони України вздовж Дніпра взяті під контроль ЗСУ.

«Цього тижня Росія вперше визнала, що українські війська форсували річку. Київ хоче запобігти втомі своїх західних союзників через конфлікт, що триває вже майже два роки, тоді як у центрі уваги міжнародної спільноти Ізраїль і Сектор Газа. В українській армії повідомили, що українські війська провели низку успішних операцій на східному березі Дніпра в окупованій Росією частині Херсонщини. Це перший успіх українців у контрнаступі після того, як у серпні вони взяли під свій контроль село Роботине на півдні Запорізької області", - повідомляє газета.

Росія вдарила з БПЛА по енергетичній інфраструктурі в Одеській області — Anadolu

анадолу.png

Росія 18 листопада завдала ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури в Одеській області України з безпілотних літальних апаратів (БПЛА) типу "Шахед".

Як передає державне інформативне агентство Anadolu, з посиланням на Оперативне командування ЗСУ "Південь", йдеться про те, що українськими військами ППО було знищено 6 БПЛА в Миколаївській області та по одному БПЛА в Херсонській та Одеській областях. В Одеській області був уражений об’єкт енергетичної інфраструктури.

У повідомленні зазначається, що постраждала адміністративна будівля об’єкту енергетичної інфраструктури, пожежу в короткий термін ліквідували, постраждав і доставлений до лікарні працівник.

Шольц подякував президенту Ердогану за «українське зерно», — TRT

ердоган шольц.png

Канцлер Німеччини Олаф Шольц подякував президенту Реджепу Тайїпу Ердогану за конструктивну та важливу роль Туреччини в експорті зерна з України.

Турецький державний телеканал TRT зазначає, що канцлер Німеччини Олаф Шольц на спільній пресконференції з президентом Ердоганом у Берліні сказав: «Туреччина відіграла конструктивну та важливу роль в експорті зерна з України. Я хотів би подякувати президенту Ердогану за його особистий внесок».

За словами німецького канцлера, Туреччина здійснила "дуже хороше посередництво", проте "на жаль, росія вийшла з цієї угоди». Шольц також заявив, що він та Ердоган мають однакову позицію щодо припинення агресії росії проти України.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин