Асіф Алієв

«Переслідування кримських татар», — Денис Чистіков про вручення застережень в окупованому Криму

mainnews-id
Тактика і стратегія російської федерації спрямованана знищення тих народів, які проявляють власну ідентичність

Переслідування проукраїнської частини населення, зокрема, кримських татар на території тимчасово окупованого Криму не припинялося з 2014 року.

Цей процес має певні прояви, а ситуація з порушенням прав людини лише погіршується.

 Так заступник Постійного Представника Президента України в Автономній Республіці Крим Денис Чистіков прокоментував QIRIM.News вручення застережень в окупованому Криму кримськотатарським адвокатам, правозахисникам та активістам.

 Він зазначив, що ця тактика і стратегія російської федерації спрямована на знищення тих народів, які проявляють власну ідентичність.

 «Що стосується застережень, то їх отримують правозахисники, адвокати, а також соціально активні люди. Застереження видають з метою запобігання проведення заходів, альтернативних до тих, які проводить окупаційна адміністрація в межах 18 травня — Дня депортації та геноциду кримських татар. Так вони намагаються сформувати єдиний, умовний підхід до таких дат», — заявив він.

чистяков.png

За словами Чистікова, окупанти  бояться, що на альтернативних заходах збереться більше людей, і такі акції матимуть потужнішу підтримку серед населення.

 Він нагадав, що подібні застереження, які є формою залякування, роздають і напередодні 26 червня, Дня кримськотатарського прапора.

 Таким чином, російські окупанти можуть притягнути особу не тільки до адміністративної, але й до кримінальної відповідальності.

 Заступник Постійного Представника Президента України в Автономній Республіці Крим додав, що вручення застережень, разом з примусовою мобілізацією та обшуками в нічний час, є формами російських репресій.

Нагадаємо, так званий Центр з протидії екстремізму в окупованому росіянами Криму направив «дільничного» до подружжя юристів — Лілі Гемеджі та Рустема Кямільова, аби вручити застереження про неприпустимість порушення закону про мітинги.

Раніше так званий оперуповноважений Джанкойського відділу карного розшуку, молодший лейтенант «поліції» Варфоломєєв спробував провести опитування правозахисниці та журналістки Лутфіє Зудієвої на вимогу Центру «Е».

Також окупанти з мвс у Сімферопольському районі вручили кримськотатарському правозахиснику та юристу Шейхмамбетову застереження про «неприпустимість дій, які створюють умови для вчинення злочинів та правопорушень, а також про неприпустимість продовження антигромадської поведінки». Крім того, загарбники вручили застереження про неприпустимість «порушення закону» громадському захиснику та активісту з Судака Сеїт-Осману Каралієву.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин
news-pic

Зеленський заклав камінь майбутнього пам’ятника жертвам геноциду кримськотатарського народу

news-pic

В окупованому Криму вшанували пам'ять загиблих під час депортації кримських татар

news-pic

«Світ усвідомив, що злодії мають бути покарані, і росія буде покарана», - Чубаров

news-pic

«Ми лишаємось єдиним народом з єдиною ціллю — зберегти себе і свою ідентичність», — Сеітаблаєв

news-pic

До дня пам'яті жертв геноциду соліст ансамблю ЗСУ та Національний президентський оркестр презентували соціальний кліп «Ей гузєль Кирим» (ВІДЕО)

news-pic

В окупованому Криму загинув командир бази російського ППО

news-pic

«Варварська акція сталінського режиму»: історія геноциду кримськотатарського народу

news-pic

В Україні готують документальну книжку про кримських політв’язнів