Асіф Алієв

Розвідка Британії надала інформацію про те, як знищили корабель «Циклон»

mainnews-id
Згаданий удар "підкреслює подальшу небезпеку для російських сил, які діють в окупованому Криму й Чорноморському регіоні»

Атака на російський корабель «Циклон», ймовірно, включала комбінацію безпілотних літальних апаратів і ракет ATACMS, що призвело до затоплення і корвета класу "Каракурт".

Про це йдеться у заяві розвідки Великої Британії.

"Циклон" є одним з чотирьох російських суден проєкту "Каракурт", озброєних крилатими ракетами "Калібр", які діяли в Чорному морі з 2022 року. Два судна, ймовірно, були переведені в Каспійське море для безпечного завершення ходових випробувань після низки успішних українських атак.

Четверте судно раніше зазнало серйозних пошкоджень під час українського удару в листопаді 2023 року", – йдеться в повідомленні.

У розвідці зауважили, що, хоча це навряд чи суттєво змінить вплив російського флоту на українські операції, згаданий удар "підкреслює подальшу небезпеку для російських сил, які діють у Криму й Чорноморському регіоні, а також успіх України під час проведення скоординованих ударів".

Раніше начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук заявив, що російський "Циклон" був останнім ракетоносієм у Криму.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин