Ліна Тимошина

СБУ встановила, що рф ударила по «Охматдиту» ракетою Х-101

mainnews-id
На місці трагедії знайшли відповідні докази

Служба безпеки України кваліфікувала удар рф по Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит» як воєнний злочин і відкрила за даним фактом кримінальне провадження. За попередніми даними слідчих Служби безпеки України, для вогневого ураження медустанови окупанти застосували стратегічну крилату ракету Х-101.

Про це повідомила СБУ у Telegram.

Зазначається, що на місці трагедії уже знайдено відповідні докази: зокрема уламки корпуса задньої частини ракети Х-101 з серійним номером та частина руля цієї ж ракети.

СБУ, Охматдит .jpg

«Служба безпеки зробить все можливе, щоб ворог відчув максимальну відплату за кожен свій воєнний злочин, зокрема і за сьогоднішній удар по Україні. Ця відплата буде і за законом, і за мораллю. Держава-терорист – це не абстрактне поняття. Є конкретні імена вбивць. І їх ніщо не врятує від правосуддя», – зазначив голова СБУ Василь Малюк.

Охматдит, СБУ 2.jpg

Нагадаємо, зранку 8 липня росія завдала ракетного удару по Києву. За даними Київської міської військової адміністрації (КМВА), є поранені й загиблі. Зокрема, постраждала Київська дитяча лікарня "Охматдит".

Фото: Служба безпеки України

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин