Асіф Алієв

Сезон бюджетних курортників. Як в окупованому Криму заманюють туристів

mainnews-id
Окупаційна влада Криму плекає надію заманити на відпочинок росіян, оскільки доходи від туризму є однією з основних статей місцевого бюджету.

Громадяни росії дедалі частіше відмовляються їхати на відпочинок до окупованого Криму. Ця тенденція посилилася після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

З жовтня 2022 року, коли ЗСУ завдали удару по Керченському мосту, на окупованому півострові періодично вибухають військові об'єкти, а біля його берегів тонуть російські кораблі. Отже, несумісність туризму та військових дій очевидна.

Однак окупаційна влада Криму плекає надію заманити на відпочинок росіян, оскільки доходи від туризму є однією з основних статей місцевого бюджету.

Як писали українські ЗМІ, кримські санаторії пропонують знижку 30-40% на путівки.

Співробітник Сацького санаторію в інтерв'ю «Суспільне.Крим» говорив, що платні путівки брати ніхто не хоче, тому приїжджають лише бюджетники.

Ветеран кримськотатарського національного руху Абдурешіт Джепппаров заявив QIRIM.News, що в Криму вже не перший рік практикується залучення бюджетних відпочивальників.

джеппаров.jpg

«У Криму завжди було тривожно з туризмом. Перед кожним сезоном було таке, а тепер ще більші складнощі. Колись до 1 травня готелі готувалися до заїзду відпочивальників. Тепер такого не спостерігається.

Відпочинок для бюджетників передбачений у пансіонатах, лікувально-профілактичних центрах. Варто зазначити, що сервіс там на рівні радянських гуртожитків. Зрозуміло, що їдуть туди не надто платоспроможні люди. Вони не можуть собі дозволити ресторани, кафе або якісь розваги», – розповів він.

Заможніші росіяни віддають перевагу відпочинку за кордоном, де сервіс незрівнянно кращий, каже Джеппаров.

Проте в Криму ще є готелі, розраховані на фінансово забезпечений прошарок населення. Сюди можуть заїжджати росіяни, які перебуває під санкціями і не мають змоги виїхати за межі росії.

За підсумками минулого року, у 2023-му окупований Крим прийняв понад 5 млн туристів. Як стверджував «міністр курортів та туризму» російського уряду Криму Вадим Волченко, це на 21% менше, ніж за 2022 рік.

Зі свого боку голова колаборантів Криму Сергій Аксьонов розповів, що у 2023 році туристів було 4 мільйони. Це показник значно нижчий, ніж у попередні роки.

Сезон 2024, як 2023 року, залежить від інтенсивності бойових дій. І як зазначає Абдурешіт Джеппаров, люди бояться не лише заїжджати до Криму, а й переживають про те, як потім вибратися звідти.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин
news-pic

Зеленський заклав камінь майбутнього пам’ятника жертвам геноциду кримськотатарського народу

news-pic

В окупованому Криму вшанували пам'ять загиблих під час депортації кримських татар

news-pic

«Світ усвідомив, що злодії мають бути покарані, і росія буде покарана», - Чубаров

news-pic

«Ми лишаємось єдиним народом з єдиною ціллю — зберегти себе і свою ідентичність», — Сеітаблаєв

news-pic

До дня пам'яті жертв геноциду соліст ансамблю ЗСУ та Національний президентський оркестр презентували соціальний кліп «Ей гузєль Кирим» (ВІДЕО)

news-pic

В окупованому Криму загинув командир бази російського ППО

news-pic

«Варварська акція сталінського режиму»: історія геноциду кримськотатарського народу

news-pic

В Україні готують документальну книжку про кримських політв’язнів