Асіф Алієв

«Ще одна цеглинка задля їх звільнення», - правозахисниця про резолюцію ПАРЄ стосовно політв'язнів

mainnews-id
Документ приверне увагу міжнародної спільноти до ситуації з бранцями кремля.

Ухвалення Парламентською Асамблею Ради Європи 2-го жовтня резолюції про полонених та політв'язнів з України - це ще одна цеглинка для їх звільнення.

Про це QIRIM.News повідомила голова правління Центру прав людини ZMINA Тетяна Печончик.

Вона зазначила, що цей документ приверне увагу міжнародної спільноти до ситуації з бранцями кремля.

«Звичайно, ця резолюція не є чарівною пігулкою, після якої росія послухається і звільнить всіх наших політичних в'язнів, цивільних заручників і військовополонених.

Проте це ще така одна цеглинка у створення передумов для продовження тиску на російську федерацію та привернення уваги міжнародної спільноти до ситуації з в'язнями кремля», - заявила вона.

Правозахисниця вважає, що ухвалення резолюції допоможе продовжувати добиватися звільнення українських громадян з російського полону.

Зокрема, використовуючи вже існуючі механізми, вдосконалюючи їх, знаходячи нові.

Нагадаємо, 2 жовтня у Страсбурзі Парламентська Асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію під назвою «Зниклі безвісти, військовополонені та цивільні в ув’язненні внаслідок агресії Російської Федерації проти України».

В резолюції сказано, що 65 956 військовослужбовців і цивільних осіб були зареєстровані як зниклі безвісти або взяті в полон, з яких 50 916 зареєстровані як зниклі (на основі перевірених даних).

В документі також йдеться про численні порушення прав військовополонених та цивільних, які перебувають в російському ув’язненні.

Даний матеріал виготовлено за підтримки ГО "Інститут масової інформації" в межах проєкту міжнародної організації Internews Network.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин