Ліна Тимошина

«Стан здоров'я політув'язненої 69-річної Галини Довгополої критичний, вона має бути включена в обмін», - Скрипник

mainnews-id
Окупати незаконно засудили пенсіонерку до 12 років ув'язнення за статтею «державна зрада»

Стан здоров'я незаконно засудженої до 12 років ув'язнення 69-річної жительки Севастополя Галини Довгополої критичний, тому її необхідно включити у найближчий жіночий обмін.

На цьому наголосила голова правління Кримської правозахисної групи (КПГ) Ольга Скрипник у коментарі QIRIM.News.

«Їй зараз 69 років. І це не зупинило росіян відправити її в російську колонію, по суті, це просто смертний вирок для неї. Прожити в такому віці 12 років у російській колонії майже неможливо», - підкреслила Скрипник.

За словами правозахисниці, контакти з Галиною Довгополою дуже обмежені, з нею періодично спілкується її захисник, дуже рідко — родичі.

«Дуже важко з підтримкою для неї, бо це колонія з суворими умовами. Тому з нею постійного зв'язку майже немає. З початку її перебування в колонії були навіть складнощі з харчуванням", - зазначила вона.

Правозахисниця розповіла, що бранка кремля майже голодувала через відсутність нормальної їжі у російській в'язниці. А посилки жінка не отримувала.

«Вона була у дуже важкому стані, зокрема, й фізичному. Ми вважаємо, що вона має бути включена у найближчий жіночий обмін, бо стан її здоров'я реально критичний – через хвороби, які вона вже мала, через те, що вона вже декілька років утримується у страшних умовах. Тому вона просто має бути звільнена, аби вижити», - заявила Скрипник

Нагадаємо, окупанти затримали Галину Довгополу у листопаді 2019 року в Криму. Пенсіонерку звинуватили нібито у «державній зраді». Окупанти їй закидали «таємну співпрацю з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України з метою виконання розвідувальних завдань». Жінку засудили до 12 років ув'язнення. Утримують Довгополу у жіночій виправній колонії у володимирській області росії.

Нагадаємо, Ольга Скрипник у коментарі QIRIM.News повідомила також, що тенденція переслідування жінок за статтями «державна зрада» і «шпигунство» у Криму у 2024 році посилилася.

Фото: Facebook/denisovaombudsman

Даний матеріал виготовлено за підтримки ГО "Інститут масової інформації" в межах проєкту міжнародної організації Internews Network.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин
news-pic

«Жодних пропозицій», - Умєров про чутки обміну окупованих територій на вступ до НАТО

news-pic

В Криму окупанти зміцнюють узбережжя півострова

news-pic

В Туреччині відбудеться дитячий фестиваль науки та культури тюркського світу

news-pic

Тенденція переслідування жінок за статтями «державна зрада» і «шпигунство» у Криму цьогоріч посилилася, - Скрипник

news-pic

Як рф обманює узбецьких гастарбайтерів в окупованому Криму

news-pic

«Дає велику надію», - Чубаров про результати соцдослідження щодо підтримки кримськотатарської національно-територіальної автономії

news-pic

«Росіяни відстежують кримських татар в третіх країнах», — Чубаров

news-pic

«В Криму майже не залишилось родин, де б не було в'язнів кремля», — Лутфіє Зудієва