Ліна Тимошина

У Києві презентували поштові марки «Скарби Криму. Повернення»

mainnews-id
Випуск присвячений відкриттю виставки, яка розпочала свою роботу у Скарбниці Національного музею історії України

Сьогодні, 10 липня, Укрпошта спільно з Міністерством культури та інформаційної політики презентувала лімітований поштовий набір «Скарби Криму. Повернення», випущений за проєктом «Власна марка». Поштовий випуск присвячений відкриттю виставки, яка розпочала свою роботу 5 липня у Скарбниці Національного музею історії України.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

«Поштовий набір «Скарби Криму. Повернення» складається з маркового аркуша з дев’яти марок, кожна з яких містить зображення древнього артефакту, представленого в експозиції, та художнього конверта з відбитком штемпеля спецпогашення», - йдеться у повідомленні.

У церемонії погашення марки взяли участь генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський, т. в. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв та генеральний директор Національного музею історії України Федір Андрощук.

Погашення марки Скарби Криму 2.jpg

«Марки Укрпошти мають здатність передбачати події. Сьогодні ми презентуємо марку, яка називається «Скарби Криму. Повернення». Випускаючи цю марку, ми кажемо про повернення скарбів на територію України, але хочеться вірити, що це повернення скоро відбудеться в усіх сенсах цього слова. Ми доб’ємося справедливості і скарби Криму обов’язково повернуться додому під український прапор», – зазначив гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський.

Поштовий набір «Скарби Криму. Повернення» містить номерний марковий аркуш з дев’яти марок та художній конверт формату С6 з маркою і відбитком штемпеля спецпогашення. Ціна комплекту – 600 гривень. Тираж – 565 примірників, що відповідає кількості експонатів виставки.

марка Скарби Криму 3.jpg

«Марки вже давно стали мистецькими творами та засобами для промоції всього українського у світі. Дякую Укрпошті за проявлений інтерес до унікальної колекції повернутих експонатів, які сьогодні представлені на виставці «Скарби Криму. Повернення» та до захисту української культурної спадщини, значущою частиною якої є спадок Криму. Об’єднавши зусилля, ми досягнемо мети», – зазначив т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

марки Скарби Криму 4.jpg

Як повідомляли QIRIM.News, виставка під назвою «Скарби Криму. Повернення» проходить у Скарбниці Національного музею історії України. На виставці представлено 565 експонатів з чотирьох кримських музеїв – Бахчисарайського історико-культурного заповідника, Центрального музею Тавриди (Сімферополь), Керченського державного історико-культурного заповідника та Херсонесу Таврійського (Севастополь). Вони перебували з експозицією в Амстердамі, коли росія захопила Крим у 2014 році. Майже десять років Україна судилася за ці скарби у Нідерландах з окупаційними музеями Криму.

Фото: пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин