Микола Шевчук

Вірмено-азербайджанський конфлікт: сторони звинувачують одна одну в черговому загостренні

mainnews-id
Протягом минулого вечора та ночі відбулися сутички між військовими обох країн

Вірменські та азербайджанські військові обстріляли одні одних, звинувачуючи протилежну сторону у причині таких дій.

Про це повідомляє Укрінформ.

«12 лютого о 20:50 та о 23:40 підрозділи Збройних сил Вірменії з позицій у напрямку населеного пункту Чинарли Товузгалинського району обстріляли зі стрілецької зброї позиції азербайджанської армії у напрямку населеного пункту Коханабі Товузського району», - заявили в Міноборони Азербайджану.

Після цього, за інформацією місцевих ЗМІ, підрозділами Державної прикордонної служби Азербайджану 13 лютого було проведено операцію «Відплата».

З іншого боку, за інформацією Міноборони Вірменії, підрозділи Збройних сил Азербайджану, починаючи з 05:30 13 лютого, відкрили вогонь зі стрілецької зброї по вірменських позиціях, розташованих в районі Неркін Ханд.

«В результаті вогню з боку азербайджанських Збройних сил у напрямку Неркін Ханд, у вірменської сторони, за попередніми даними, є двоє загиблих та поранені», - заявили у відомстві.

Нагадаємо, конфлікт між двома країнами триває з часів проголошення ними незалежності, через спірні території, які кожна зі сторін вважає своїми. Зокрема, Вірменія захопила Нагірний Карабах та прилеглі території. У Карабасі більшість становили вірмени, однак ця територія входила до складу Азербайджану. У вересні минулого року Баку вдалося відновити контроль над Нагірним Карабахом.

При цьому, наприкінці минулого місяця чиновники обох країн провели прямі переговори щодо делімітації вірменсько-азербайджанського кордону, що є ключовим для мирної угоди між двома країнами.

Фото ілюстративне

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин