Микола Шевчук

Захист просить окупантів звільнити Абдулгазієва з тюрми через проблеми зі здоров’ям

mainnews-id
У травні 2022 року Південний окружний військовий суд ростова-на-дону засудив Абдулгазієва до 12 років у колонії суворого режиму

Захист направив клопотання до суду окупантів з вимогою звільнити з в'язниці бранця Тофіка Абдулгазієва, у якого нещодавно був діагностований туберкульоз.

Про це повідомляє «Кримська солідарність».

У кримського татарина діагностовано хворобу, включену до переліку захворювань, що перешкоджають відбуванню терміну у виправних установах.

У березні Тофіка Абдулгазієва відправили до реанімації, де лише через місяць, крім туберкульозу, діагностували й низку інших тяжких захворювань. Серед них — двостороння пневмонія, малий лівосторонній гідроторакс (рідина у легенях), анемія, синдром сполучнотканинної дисплазії з ураженням мітрального клапана (хвороба серця), хронічні серцева недостатність та гастрит, а також нефролітіаз (камені у нирках).

За словами дружини активіста Алії Куртаметової, її чоловік потребує догляду і самостійно лікуватися не зможе.

Нагадаємо, 22 березня кримськотатарського активіста у критичному стані вивезли з в'язниці верхньоуральська челябінської області. Його помістили до тюремної туберкульозної лікарні №3 у челябінську, де через два тижні він потрапив до реанімації. У в'язницю верхньоуральська його етапували у липні 2023 року. Відтоді він стрімко втратив вагу і розповідав про болі в суглобах рук.

У травні 2017 року у будинку активіста пройшов перший обшук. Тоді Абдулгазієв залишився на волі. Через два роки, у березні 2019-го, його заарештували за звинуваченням у причетності до забороненої у росії політичної партії Хізб ут-Тахрір.

У травні 2022 року Південний окружний військовий суд ростова-на-дону засудив Абдулгазієва до 12 років у колонії суворого режиму. Перші п'ять років він має провести у в'язниці. Через рік, у травні 2023 року, Апеляційний військовий суд у власисі залишив рішення суду першої інстанції в силі.

Фото: "Кримська солідарність"

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин
news-pic

В окупованому Криму вшанували пам'ять загиблих під час депортації кримських татар

news-pic

«Світ усвідомив, що злодії мають бути покарані, і росія буде покарана», - Чубаров

news-pic

«Ми лишаємось єдиним народом з єдиною ціллю — зберегти себе і свою ідентичність», — Сеітаблаєв

news-pic

До дня пам'яті жертв геноциду соліст ансамблю ЗСУ та Національний президентський оркестр презентували соціальний кліп «Ей гузєль Кирим» (ВІДЕО)

news-pic

В окупованому Криму загинув командир бази російського ППО

news-pic

«Варварська акція сталінського режиму»: історія геноциду кримськотатарського народу

news-pic

В Україні готують документальну книжку про кримських політв’язнів

news-pic

В окупованому Криму пройшли обшуки. Силовики увірвалися в дім головного редактора газети QIRIМ (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)