Микола Шевчук

Окупанти засудили жителя Джанкоя за критику 9 травня

mainnews-id
У своєму Телеграм-каналі чоловік висловив думку, що "9 травня - мерзенне, ублюдочне, збочене до глибини своєї суті псевдосвято, яке викликає у жах з самого дитинства"

Так званий верховний суд Криму розглянув кримінальну справу стосовно жителя Джанкоя Євгена Шведа, який був викрадений у червні 2023 року і через місяць виявлений у СІЗО-1 Сімферополя, у зв'язку із звинуваченнями за двома епізодами статті «реабілітація нацизму». Його визнали винним та призначили покарання у вигляді двох з половиною років позбавлення волі. Також окупантами встановлено заборону на адміністрування сайтів терміном на чотири роки.

Про це повідомляє “Кримський процес”.

Звинувачення стосувалися публічних висловлювань Євгена Шведа щодо святкування 9 травня. У своєму Телеграм-каналі він висловив думку, що "9 травня - мерзенне, ублюдочне, збочене до глибини своєї суті псевдосвято, яке викликає у жах з самого дитинства".

Окупанти інкримінували йому розповсюдження свідомо неправдивих відомостей про діяльність СРСР у роки Другої світової війни, а також розповсюдження відомостей про “дні військової слави", що виражають явну неповагу до суспільства.

Після затримання Євген Швед визнав свою провину і як доказ оформив добровільний внесок у фонд підтримки війни проти України. За це йому пообіцяли умовний термін покарання.

“Судовий процес” складався з двох засідань в особливому порядку, без дослідження доказів, під головуванням так званої судді Наталії Кулінської, яка українськими правоохоронними органами оголошена у розшук за звинуваченням у державній зраді та стала відомою, завдяки численним порушенням судочинства під час розгляду сфабрикованої справи щодо громадянської журналістки Ірини Данилович.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин