Микола Шевчук

11 суддів-зрадників з Криму отримали від 10 до 14 років позбавлення волі

mainnews-id
Наразі, за публічного обвинувачення прокуратури АР Крим та м. Севастополя, за ст. 111 КК України засуджено понад 90 "суддів"

За публічного обвинувачення Прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя (АРК) заочні вироки отримали ще 11 окупаційних «суддів» з Криму, які здійснюють «правосуддя» від імені та в інтересах держави-агресора. Їх визнано винними у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України) та засуджено до позбавлення волі терміном від 10 до 14 років.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Прокурори в суді довели, що після окупації півострова у 2014 році засуджені зрадили присязі на вірність народу України та почали працювати в окупаційних судових органах, які діють у Криму. Йдеться про:

Джанкойський, Сімферопольський та Ленінський районні «суди»;

Севастопольський, Алуштинський та Феодосійський міські «суди»;

Залізничний районний «суд» міста Сімферополя та Ленінський районний «суд» міста Севастополя.

За даними джерел QIRIM.News в правоохоронних органах, мова йде про Домнікову Марію Вікторівну, Фисюк Оксану Іванівну, Птіцину Валентину Іванівну, Басову Олену Андріївну, Шильнова Миколу Олександровича, Хіневич Аллу Миколаївну, Цурцева Вадима Михайловича, Казацького Володимира Володимировича, Цвєткова Олександра Яковича, Красікова Сергія Івановича, Бойко Зою Олександрівну.

Повідомляється, що своїми діями та рішеннями вищезазначені особи сприяли становленню та функціонуванню окупаційної судової влади в Криму, а також надавали допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України.

Наразі, за публічного обвинувачення прокуратури АР Крим та м. Севастополя, за ст. 111 КК України засуджено понад 90 «суддів», які забезпечили функціонування окупаційних судів на півострові.

Фото ілюстративне

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин