Ліна Тимошина

United24 запустив розіграш LEGO-моделей пам’яток України: серед них «Ластівчине гніздо»

mainnews-id
Кошти спрямують на відновлення будинків у Київській області

Платформа United24 запустила ініціативу #LEGOwithUKRAINE для відновлення України.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

«Разом з UNITED24 об’єднуємо творців LEGO з усього світу заради спільної мети. Топові розробники конструкторів допоможуть створити LEGO-моделі визначних українських пам’яток, щоб зібрати кошти на відбудову України. Маємо перші LEGO-моделі в лімітованій кількості — київську Україну-Мати, кримське Ластівчине гніздо та маріупольську стару водонапірну вежу», - розповів Федоров.

Він зауважив, що купити набори конструкторів неможливо. Лише виграти за пожертву від 24$ через UNITED24. Усі кошти спрямують на відновлення будинків у Київській області.

«Українські LEGO-пам’ятки — це можливість уже зараз долучитися до відбудови та популяризувати архітектурну спадщину України. Дякую кожному, хто допомагає та підтримує UNITED24. Будуємо Україну разом», - написав очільник Мінцифри.

На сайті UNITED24 зазначається, що наразі унікальні конструктори представлені в пʼятьох екземплярах кожен. Їх розіграють серед тих, хто до 28 листопада 2023 року пожертвує 24 $ або більше на відбудову України.

Зокрема, повідомляється, що Ластівчине Гніздо у Гаспрі - одна з найвідоміших споруд Криму. Понад сто років височить над Чорним морем на сорокаметровій скелі Ай-Тодорського мису.

«Ластівчине гніздо схоже на середньовічний замок у неоготичному стилі. Його власник — нафтовий промисловець, барон Штейнгель — полюбляв відпочивати в Криму та побудував оселю, що нагадувала йому про близькі серцю споруди на берегах Рейну. Сьогодні замок нагадує українцям про рідні серцю краєвиди Криму та Чорноморського узбережжя, які обов’язково повернуться у рідне гніздо», - йдеться у повідомленні.

LEGO-модель споруди має висоту 37,3 см, ширину 19,2 см, глибину 42,4 см. Вага: 2,942 кг. Конструкція має 2685 деталей.

Фото: u24.gov.ua

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин