Ліна Тимошина

Джелял зустрівся з президентом ПАРЄ: про що говорили

mainnews-id
Розповів йому про кримських політвʼязнів, окупований Крим та закликав усіляко підтримувати Україну

Перший заступник голови Меджлісу, експолітв'язень Наріман Джелял, звільнений з російського полону 28 червня, зустрівся з президентом ПАРЄ (Парламентської Асамблеї Ради Європи – ред.) Теодорусом Русопулосом у Страсбурзі.

Про це Наріман Джелял повідомив на сторінці у Facebook.

«Розповів йому про кримських політвʼязнів, окупований Крим та закликав усіляко підтримувати Україну. Пан Президент продемонстрував обізнаність в українській темі», - написав Джелял.

Експолітбранець зазначив, що окремо вони проговорили питання майбутньої деокупації та реінтеграції Криму з урахуванням прав та інтересів корінного кримськотатарського народу та національних інтересів України.

«Запросив президента в Крим, нагадав, що саме зараз окупанти знищують культурну спадщину півострова, яку залишили, в тому числі, і представники грецької цивілізації», - додав Джелял.

Нагадаємо, напередодні Наріман Джелял виступив на заході, присвяченому темі українських військовополонених і незаконно утримуваних цивільних осіб у Страсбурзі. Він сказав, що майже всі затримані за політично мотивованими справами цивільні стикаються з тортурами. Вони проходять через приниження, катування, незаконне поводження у в'язницях.

Джелял і президент ПАРЄ 2.jpg

Фото: Facebook/Nariman Dzhelyal

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин